Тази седмица сред нашите топ моменти от сериалите, които сме гледали, присъстват моменти от Being Human, How I Met Your Mother, The Walking Dead, Pretty Little Liars, Da Vinci’s Demons, Vikings, Scandal и Hannibal. Внимавайте за спойлери!

The Walking Dead – Тази седмица всички говорят за него. И има защо. Новият епизод ни шокира силно и то на няколко пъти. Най-впечатляващият момент безспорно е начина, по който Керъл уби Лизи. Може би това, че момичето уби сестра си, е по-брутално, но Керъл да убие дете беше по-неочаквано. Вече знаехме, че тя е готова на известни крайности, но не и че ще се стигне чак до това. Беше тежко за гледане, но самата сцена беше направена перфектно. Думите „just look at the flowers, Lizzie“ едва ли могат да напуснат умовете на TWD феновете. А Мелиса МакБрайд е просто брилянтна – болката ѝ, решителността ѝ, всичко е много истинско. Сериалът може да изкарва по някой скучен епизод от време на време, но после в серии като тази изведнъж разбираме, че си струва гледането.

Pretty Little Liars – Не просто сцена, ами цял епизод! Финалът на Pretty Little Liars отговори на много от въпросите ни, като какво точно се е случило с Алисън, дали Спенсър се е опитала да я убие и че дори самата ѝ майка я е искала мъртва. Ето на това казваме горчива истина. Но големият OMG момент е в края на епизода, където A се опитва за пореден път да убие Алисън и Лъжкините, но Езра застава между куршумите и естествено става поредната жертва на А. Дали обаче Езра е мъртъв не се знае на 100 процента, тъй като е възможно той да оцелее. Но определено този епизод, не просто сцена, е един много добър и много чакан епизод от всичките фенове на сериала!

Being Human – Сали (Духът) обладава телата на враждебните върколаци, които се бият с Ейдън (Вампира) и опитват да принудят Джош (Върколакът) да одраска (превърне) още хора във върколаци. След като Ейдън побеждава всички освен един (доста едър, върколак който бива обладан все още от Сали), Сали с тялото на върколака целува Ейдън (защото тя и той са били влюбени в нейната паралелна вселена и той я е накарал да му обещае, че ще му припомни, след като събуди от нея). Изключително объркано, но готино и интересно за гледащите сериала.

How I Met Your Mother – Деветият сезон не е най-доброто, което Тед и компания могат да предложат, но с едно нещо успява невероятно. И това са сантименталните сцени, които ни показват най-различни събития след финала на сериала. В тазседмичния епизод имаше една такава, която ни разкри какво правят редица от поддържащите герои. От най-епизодичните като Блиц до класическите като Ранджит и бармана на МакЛарънс. Доста кратка и бърза сцена, но изпълнена със забавни очаквани и неочаквани обрати. Кой ли е очаквал да види Хорхе Гарсия и Дженифър Морисън отново? Хвала на създателите, че са успели да върнат толкова много от старите персонажи за един последен поклон към шоуто.

Vikings – – Разпването на Ателстан е момент, за който имаше съвсем лек намек в предния епизод и който дойде наистина рязко. Но в това е част от чара на Vikings – бързо се случват намекнатите неща. Окървавеното от венеца лице на Свещеника, забиващите се в ръцете му пирони и идеята, че неговата история свършва точно по този начин, точно в този момент, бе повече от въздействаща.

Scandal – С голямо очакване започна поредният епизод, за да разберем кой от Джеймс и Дейвид бе застрелян от Джейк. В крайна сметка това се оказа прессекретарят в Белия дом – Джеймс Новак. Определено това рефлектира върху всички, но най-вече върху неговата половинка – Сайръс. Целият епизод бе изпълнен с неговите спомени, като тяхната кулминация беше, когато излезна да съобщи пред журналистите повече за неговата смърт и се разрева. Видяхме как се е разкрил, след като е поканил Джеймс на танц на бална вечер. В този момент неговите нерви не издържаха и се наложи лично президентът на САЩ да го изведе от залата за пресконференции. Силно и драматично.

Hannibal – Смърт по Ханибалски и… завръщане по Ханибалски. Става въпрос за странно красивата смърт на Бела, която беше взела повече морфин от нужното, за да сложи край на мъките си. Бела се беше доверила на Ханибал до такава степен, че реши той да е последният човек, с когото разговаря. Та, даже му занесе и подарък, с който да му благодари, че ѝ е отворил очите към силата на смъртта. Е, монетата подарък реши съдбата на Бела и я върна отново към мъките. Но сцената определено се различава и дава повод за дълбоки размишления за смисъла на живота като цяло.

Da Vinci’s Demons – Някои сериали свършват, други се завръщат. Няма как да не се отбележи завръщането на Da Vinci’s Demons. Увлекателен първи сезон и нормално – очакването за втори беше голямо. Честно казано, няма някаква конкретна сцена, но цялостното завръщане на сериала си заслужава мястото тук. Отдадеността на Да Винчи към Лоренцо Медичи, сцената с кръвопреливането, халюцинациите на Леонардо… Всичко е събрано в прекрасен първи епизод и загатва за силен втори сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 11 =