Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

9

Разпускащ

Почти 9 години в търсене на съпругата на Тед… Почти 9 години забавни случки и истории… Почти 9 години следяхме живота на петима приятели. Всичко свърши днес с официалното запознаване на Тед с бъдещата му съпруга и майка на децата му – Трейси.

Сравнението с Friends е доста на място. Аз поне приемам How I Met Your Mother като по-осъвременена версия на класическия сериал. Да, имат разлики, но приликите са прекалено много.

За мое огромно съжаление, ще се наложи да разделя това финално ревю на три части. Първа част до началото на този 9-ти сезон; втора част – този 9-ти сезон и трета част – финалните 3 епизода.

Миналата година по това време мнението ми беше, че този сериал бе толкова добър и забавен, че единствено брой епизоди не му стигаше да достигне умопомрачителното високо ниво на Friends. Хуморът беше покъртително забавен на моменти, като не липсваха и сериозни сцени. И разбира се, бяхме свидетели на раждането на един истински култов герой – Барни Стинсън. Подобно на Джоуи, така и Барни ни караше да се попикаваме (тази чудна дума) от смях. Истински казанова, който достигна нови върхове в свалките с девойките. Създател на The Playbook! Всички епизоди, които са свързани с тази „библия за свалките“, ще останат като едни от най-забавните и направени с голямо въображение. Разбира се, кулминацията на всичко това е предлагането на Робин. Адмирации за сценаристите! Шамарите… Няма как да не се отбележат няколкото (наистина нямам представа колко бяха… 6-7, може би?) шамара, които Маршал трябва да отпере на Барни. Също много запомнящи се епизоди. Един запомнящ се образ, който истински ще липсва.

Легендарно!

Тед – непримиримият романтик, който в 200 епизода не спря да търси свояtа единствена. Това клипче най-точно описва всичко:

Робин – при нея вечната борба между кариера, личен живот и щастие се разразяваше с пълна сила.

Маршал и Лили – двойката, на която всички богове и светии са ѝ писали да бъде заедно. Те са олицетворението на израза „родени един за друг“. Надявам се с това клипче да си припомните всички адски симпатични моменти с тях:

Дали заради свежия хумор, дали заради това, че всеки зрител по някакъв начин се характеризираше с някого от героите, дали заради забавните сцени… Но сериалът беше невероятно успешен и се превърна в любим на голям брой хора… по света.

Нали не забравихте, че всичко казано досега се отнася до началото на девети сезон. Не знам дали е заради факта, че се знаеше, че това е финален сезон, или пък заради това, че може и да съм се понаситил с героите… Нямам представа, но нещо не се получава. Все пак, следя го от септември 2005. Като цяло в епизодите до финалните три нямаше почти нищо, което да си заслужава да се спомене. Липсваха култовите моменти – дали с Барни (!), дали дебилната „химия“ между Тед и Маршал. Нищо от това го нямаше и някак си това протакане на тази сватба действаше доста негативно на зрителя. Решението Маршал да е откъснат от другите в половината сезон за мен е безумно и изобщо не постигна ефекта за нещо свежо и забавно, както явно са планирали. Напротив, моментите с него са безкрайно скучни. Няма как и да не отбележа, че точно в този сезон присъстваше най-глупавият и безсмислен (11-ти) епизод, който съм наблюдавал от години насам. Предполагам, че го има момента и с прекалено големите очаквания за финален сезон, но пак не мога да ги оправдая. Получи се покъртително слаб сезон.

И все пак стигнахме до финалните епизоди. 22-ри епизод беше един от най-емоционалните и качествени епизоди до момента. Сериозен, без почти никакви забавни моменти, но прекрасно направен, загатващ финала.

Финалните два епизода бяха изпълнени с различни случки в бъдещето. Направени по интересен начин и представящи ни героите няколко години напред. Честно казано, малко ме учуди развитието при Робин и Барни. Но все пак това е животът и точно това развитие го описва най-точно. И разбира се, видяхме очакваната среща между Трейси и Тед. Но и все пак самите кадри ми стояха малко разхвърляно из двата епизода… Леко хаотично, но да, получи се нелош финал, който що-годе замаза положението от потресаващо слабия сезон.

Ще ми липсва много сериалчето и стискам палци спинофът (How I Met Your Dad) да има успех и да е забавен. Имам своите съмнения, че ще е далеч от оригинала, но дано ме изненадат.

Сбогом, Тед, Маршал, Лили, Барни и Робин!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 3 =