Тази седмица сред нашите топ моменти от сериалите, които сме гледали, присъстват моменти от Shameless, на два пъти How I Met Your Mother, Agents of S.H.I.E.L.D., Arrow, Hannibal и за първи път реалити предаване (Survivor). Внимавайте за спойлери!

Shameless – Мики Малкович призна, че е гей. Макар вече да беше сгащван в “крачка”, Тери Малкович си мислеше, че го е отучил от този „вреден навик“. Иън се направи на госпожица и поиска връзката им да е „официална“. Поставен пред ултиматум от типа „или си спестяваш боя, или връзката ни приключва“, Мики взима важно житейско решение и по време на кръщенето на дъщеря си, съобщава новината на всеослушание в бар „Алиби“. След репликата „I will f*cking kill you”, започва як кютек между Мики, баща му, приятелите на баща му и Иън, Кевин медитира, а фелациото, което получава равинът е секнато. Как да се обясни… класически Shameless – болезнено откровен, колоритен и отвсякъде нецензуриран. Нека сме честни – заслужава си целия епизод да бъде отбелязан като Weekly best, но това признание на Мики го чакахме доста време.

How I Met Your Mother – Сбогувахме се с още един сериал и шепа любими герои. Независимо дали накрая ви е харесало развитието на сюжета, или не, без съмнение последният епизод разчувства всички. И една от сцените, които постига това с най-силен ефект, е дългоочакваната среща между Тед и майката, която стои в основата на целия сериал. Мисля, че не преувеличавам, когато казвам, че беше просто перфектно! Сладко, непринудено и весело запознанство. Всички детайли бяха на място – жълтия чадър, спомените за лекцията по икономика… И, разбира се, най-накрая разбрахме името ѝ – Трейси. Да, донякъде си е доста жалко, че всичко не свърши така.

How I Met Your Mother (2) – Девет годишното търсене на майката приключи с обрат, който малко очакваха и още по-малко харесаха. След цял сезон, в който се запознавахме с гореспоменатата майка, изведнъж се оказа, че тя умира няколко години след това. След това обаче нещата станаха наистина интересни. В сцена, заснета още през 2006, Линдси Фонсека и Дейвид Хенри се завръщат като децата на Тед. Отдавна се знаеше за тази сцена, но да се видя наистина е истинска мечта. В нея разбираме, че последният обрат в шоуто е как Робин и Тед се събират. Децата набързо обясняват, че са минали достатъчно години от смъртта на майка им и той трябва да се завърне при другата си истинска любов. Сваляме шапка на създателите, че са знаели толкова отдавна как ще завършат историята си и са успели да запазят всичко в тайна. Барни, Маршал, Лили, Тед и Робин ще липсват, но се радваме, че всички получиха щастието, което заслужават.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – Става дума за момента, когато най-накрая се срещнахме с The Clairvoyant – най-големият враг този сезон (а може би и в целия сериал). Определено не го очаквахме, а впоследствие не очаквахме и обрата, който настъпи. Определено този епизод на сериала на Marvel беше най-силният досега.

Arrow – С всеки изминал епизод се приближаваме по-близо до финала на Аrrow, а в 18-ти епизод на сериала Слейд Уилсън разкрива истинската самоличност на Оливър Куин пред Лоръл. Това ще бъде началото на много обещаващ 19 епизод. Какво ще направи Лоръл, след като разбира, че нейната голяма любов е Отмъстителят, срещу когото се бори толкова много време, и как ще се развият нещата между нея и баща ѝ, който е крил всичко това от нея в продължение на много време.

Hannibal – Този сериал изглежда ще присъства всяка седмица в Клуб Weekly Bests… Всеки, който оценява различния подход при поднасяне на екстравагантни сцени, би харесал поредното магнетично убийство в Hannibal от тазседмичния епизод. Някой някога замислял ли се е, че може да замести човешки органи с отровни цветя, постигайки невероятен ефект на оригиналност? Всъщност, не е хубаво да сте мислили за подобни неща, но Hannibal определено ни кара да си задаваме въпроса за начина, по който се раждат/създават серийни убийци и психопати в истинския живот. Та, поредното убийство на Ханибал (a.k.a. the Chesapeake Ripper) е художествено реализирано по изумителен начин. Самите кадри, показващи новата жертва на канибала, са изпълнени с гениални режисьорски и операторски похвати. Гледайте този сериал, заслужава си.

Survivor – След 27 сезона и след над 400 епизода може да се каже, че нещо отново изненадва… Изобщо този 28-ми сезон на Survivor е убийствено добър! И този (6-ти) епизод влиза като един от най-добрите в историята! Крайната сцена с Племенния съвет се получи толкова невероятно добре, че не може да е истина. Врътката с двата скрити идола и в крайна сметка за момент си помисляш, че е било напразно и БУМ, все пак се получава… Прекрасно, прекрасно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 3 =