The Vampire Diaries

Наближава това време в годината, когато американските телевизии са изправени пред трудни/лесни решения относно бъдещето на своите продукции. В края на май би трябвало да знаем всички подновени/прекратени статуси + програмните схеми на Големите 5 (ABC, CBS, NBC, FOX, The CW) за идния тв сезон 2014-2015. Нека обаче се опитаме месец преди това да хвърлим бърз поглед към евентуалния развой за някои от сериалите на националните телевизии в Америка.

CBS: Тук, както обикновено, от рано имаме голяма партида подновени сериали, сред които няма кой знае какви фрапиращи подновявания освен едно. Нов сезон ще получат 2 Broke Girls, Mike & Molly, Mom, NCIS, NCIS: Los Angeles, Person of Interest, Elementary, Criminal Minds, CSI, The Big Bang Theory, The Millers, Two and a Half Men, Hawaii Five-0, Blue Bloods и The Good Wife, който, макар доста харесван и хвален от критиците, през последните 2 години се бори срещу все по-сериозна конкуренция в неделя вечерта и често не успява да изкара задоволителни рейтинги, но въпреки това получи нов сезон. Припомняме ви, че How I Met Your Mother вече приключи с последния си девети сезон. Hostages вече беше прекратен, а под въпрос все още остават The Crazy Ones, The Mentalist и Intelligence. Робин Уилямс и Сара Мишел Гелар вероятно ще допринесат за един втори сезон на TCO, който е по-вероятно да бъде подновен, отколкото да не бъде, макар че е далеч от желаните от CBS цифри, които повечето комедии на телевизията успяват да покриват. Борбата за оцеляване между The Mentalist и Intelligence определено ще е жестока. И двата не се представят добре, но The Mentalist е по-стар и съответно по-скъп, а и след този сезон възникват много въпроси дали реално е останала малко креативност в сценаристите, която да осени сериала. Няма да се лъжем, Intelligence е с по-добрите шансове.

FOX: И тук по-важните решения бяха взети на по-ранен етап. Нов сезон получиха Sleepy Hollow, Bones, The Simpsons, Bob’s Burgers, The Following, който си остава истинска изненада с тези ниски рейтинги, но все пак – Кевин Бейкън… Brooklyn Nine-Nine, прибързано решение, повлияно от добрите оценки на критиците, The Mindy Project, New Girl. Припомняме ви, че Glee беше подновен още през април 2013 за два сезона напред, нещо, за което FOX може би доста съжаляват, тъй като мюзикъл драмата често бележи срамни рейтинги под 1.0. Все пак, през октомври създателят Раян Мърфи обяви, че шестият сезон ще е последен, нямаше и как, де. Raising Hope пък завърши с последния си сезон, след като за настоящия сезон комедията бе изместена в т.нар. „мъртъв петък“. И под въпрос остават Almost Human, Family Guy (ще се завърне на 100%), Dad (не е официално, но няма да има нов сезон), Enlisted и Rake. За последните два като че ли няма нужда се коментира каквото и да било, защото вече са подписали прекратяването си. Almost Human, от друга страна, не би следвало да бъде подновен поради ниски и незадоволителни рейтинги (а висок бюджет), но напоследък все по-често се говори за подновяване за втори сезон.

ABC: Както обикновено, тук нещата се оставят за последния възможен момент. Към момента единственото сигурно е, че Once Upon a Time in Wonderland и Mind Games няма да видят втори сезон. Можем спокойно да твърдим, че Castle, Marvel’s Agents of SHIELD, който започна шумно и задоволително, а после се изложи, но все пак надеждата не умря, The Goldbergs, The Middle, Grey’s Anatomy, Modern Family, Scandal, Nashville, Revenge (макар последните два да бележат ниски рейтинги, са доста напред в DVR, а това вече е фактор) и Once Upon a Time ще се завърнат и през новия сезон. Нищо не е официално, но нов сезон няма да видят Betrayal, Super Fun Night и Suburgatory. А под въпрос остават Trophy Wife, макар че ABC доста го харесва, Last Man Standing, The Neighbors, Mixology и Resurrection, въпреки че започна добре, но има още четири епизода и всичко е възможно.

NBC: Телевизията взе, че поднови отрано фаворитите The Blacklist, Chicago Fire, Chicago PD и Grimm. Прекратен към момента е само Sean Saves the World, но към него ще се присъедини и The Michael J. Fox Show. Очаква се Law & Order: SVU, Parks and Recreation, Parenthood и About a Boy да се завърнат задължително за нови епизоди. Ако можем да заложим на това кои със сигурност ще бъдат прекратени, то това са новите Believe и Crisis. Под въпрос обаче остават Revolution, който има 70% шанс да получи трети сезон с 13 епизода, Community, който би трябвало да бъде подновен, но последните ниски рейтинги не му помагат особено, Hannibal, който се радва на изключителна подкрепа в социалните мрежи и от критиците, но най-вероятно няма да види трети сезон (или поне не в NBC), Dracula, който не би трябвало да се завърне, но не е хубаво да го отписваме, Growing Up Fisher, за който е твърде рано да се каже, но като цяло се справя прилично.

The CW: Подобно на NBC, и тук телевизията избърза да поднови фаворитите Supernatural, Arrow, The Vampire Diaries, The Originals и Reign. За The 100 е рано да се каже, но, ако продължава с подобни рейтинги, ще получи и втори сезон. А петте сериала под въпрос остават Beauty and the Beast, Star-Crossed, The Tomorrow People, The Carrie Diaries и Hart of Dixie. За съжаление, никой от тях не се справя добре, даже са доста далеч от добре. Но телевизията не може да си позволи да прекрати и петте. Така че тук поглеждаме и към другите фактори – популярност в Интернет, кой държи правата, кой продуцира сериала и колко струва. Като че ли най-голям шанс има именно Hart of Dixie. От друга страна, The Carrie Diaries има най-малък, което значи прекратяване. След Hart of Dixie по шансове се нарежда Beauty and the Beast, а от останалите два се очаква развитие в рейтингите (нагоре, надолу), което да подскаже как трябва да се постъпи.

 1. RealFan

  Повечето коментари за сериалите май са догадки. Нещата не са изобщо така.

  • Dagodfather

   Съвсем не са догадки, а напротив – базирани са на седмичните рейтинги през сезон 2013-2014.

    • Dagodfather

     Каквото е официално – пише, че е официално. А разсъжденията съм правил на база седмичните тв рейтинги, както вече казах, които по-официални не могат да станат.

 2. Веселин Вълков (veso79)

  Наистина ли ще видим още един сезон на „The Vampire Diaries“? До кога смятат да ни измъчват с него и какво още могат да ни предложат сценаристите му?

 3. божидар

  Не че има нещо общо с подновяването в Америка, разбира се, но у нас The 100 има голяма популярност, щом за 2 излъчени епизода успя да влезе в топ 5.

 4. божидар

  The Tomorrow People и Star-Crossed постигат доста по-високи рейтинги от Beauty and the Beast защо той да бъде подновен, а другите два не?

  • Dagodfather

   Защото, както съм написал, има и други фактори освен рейтинги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − three =