NBC се допитва до феновете

Имате ли идея за сценарий за ситком? NBC ви дава възможността да я споделите. Телевизията се впуска в търсене на свежи идеи за нови комедийни сериали.

Президентът на телевизията – Дженифър Салк, заяви: „Предприемаме това иновативно решение с идеята да открием самородни таланти, които биха желали да се впуснат в телевизионния бранш. Целта ни е да открием и да дадем шанс на талантливи хора, които не е задължително да излизат от филмови училища“.

NBC са ангажирали едни от най-известните и уважавани продуценти и актьори, които да им помагат с избора. Имената на някои от тях са: Азиз Ансари, Джейсън Бейтман, Шон Хейс, Минди Калинг, Адам Макей, Сет Майърс, Майк Шур, Ейми Полар и още няколко.

Салк добавя: „Радваме се, че тези хора ни подкрепят и ще ни помогнат с избора“.

Целият проект ще протече по следния начин: Хората ще изпратят своята идея на сайта на NBC. Телевизията ще избере 10 финалисти. За всеки един от финалистите ще бъде финансирано заснемането на пилотен епизод. След това известните актьори и продуценти ще помогнат да се изберат двамата най-добри кандидати. Тези двама души ще получат парично заплащане и правото на излъчване по телевизията на техния проект – пилотен епизод плюс 4 епизода.

На пресконференция Салк обяви: „Тези хора са изумителни и забавни. Записват филмчета ден и нощ. Ще е хубаво да ги привлечем в телевизията. Трябва да е ясно обаче, че ние не желаем просто забавни клипчета, а цялостна идея за сериал”.

Това е поредният ход, с който телевизионният процес става все по-демократичен. Amazon вече качи своите пилотни епизоди за оценяване.

Изискването към бъдещите сценаристи е да изпратят два (от 5 до 10-минутни) свои клипа с готови филмчета, както и 2 идеи (от 2 до 5 минути за идея) за поредица серии.

Вие също може да се пробвате тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 5 =