TNT ще ни изненада с нов сериал – The Librarians, който ще съдържа 10 епизода и ще е базиран на едноименната хитова трилогия на телевизията. Очаква се първите снимки да бъдат направени в Портланд, Орегон, където Electric Entertainment на Дийн Девлин, които са продуценти на продукцията, снимаха и другия хитов сериал на телевизията Leverage, а самата премиера на сериала ще бъде в края на годината.

В продукцията ще вземат участие Ребека Ромейн (King & Maxwell), Ноа Уайли (Falling Skies), който е и неин изпълнителен продуцент, но въпреки това ще се появи в някои епизоди, Крисчън Кейн (Leverage), Линди Бут (Copper), Джон Ким (Neighbors), Мат Фрюър (Falling Skies) и др.

„Трилогията The Librarians донесе голям успех на TNT и ние с удоволствие приехме възможността да осъществим идеята на Дийн Девлин и неговите партньори и да превърнем филма в сериал” – каза програмният директор на телевизията, Майкъл Райт.

Действието в сериала е насочено към тайна организация, чието седалище е Обществената библиотека в Метрополитан. Тя се занимава с разгадаването на мистерии, бори се със свръхестествени сили и търси тайнствени артефакти от целия свят. Флин Карсън (Уайли) работи като библиотекар в продължение на повече от 10 години, за да защитава артефактите и да ги предпазва от това да попаднат в грешни ръце. С течение на времето обаче, тази работа започва да става непосилна за него и от библиотеката наемат четирима души, които да му помагат: Ева Биърд (Ромейн), агентка, която се бори с тероризма и е отговорна за здравето и живота на екипа; Джейк Стоун (Кейн), работник от Оклахома с IQ 190 и огромни познания за историята на изкуствата; Касандра (Бут), чудата млада дама със свръхестествени способности и халюцинации, свързани с миналото, и Есекиел Джоунс (Ким), цар на новите технологии и познавач на класическите престъпления, който се забавлява в ролята си на търсач на мистерии. Надзирател на екипа от библиотекари е Дженкинс (Джон Ларокет), експерт в областта на древните мистерии и науки. Всички заедно трябва да се справят с много неприятели, най-големият от които е „Братството на Змията“, древен култ, предвождан от мистериозен и могъщ водач, в чиято роля ще се превъплъти Фрюър.

  1. Веселин Вълков (veso79)

    Ребека Ромейн – какво повече му трябва на човек (мъж)? Нищо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six − 4 =