Римейковете на известни или емблематични сериали почти винаги се оказват пълни провали. В случая с Tom and Jerry обаче нещата не стоят точно така – като че ли създателите от Cartoon Network са се постарали толкова много да направят новото шоу поне наполовина толкова добро като предишното, че даже са се престарали. The Tom and Jerry Show се нарича новата продукция на CN и е във 30-минутен формат, като обаче историите отново са запазени кратки от по 7-10 минути.

От една страна, личи си, че шоуто е замислено да е по-скоро близко до оригинала, отколкото да се отдалечи. Котката и мишката се гонят безспирно както винаги, като шегите и сконфузните ситуации за Том продължават да изобилстват и да са забавни. Графично всички герои са леко променени, но всичко е направено с вкус и не се натрапва. Като цяло наистина може да се усети духа на творението на Уилям Хана и Джоузеф Барбара от 50-те години на миналия век.

От друга страна обаче, нещата не са толкова цветущи. Странно и непонятно за мен диалозите са увеличени и то доста. И то не, за да обогатят историята, а просто да ги има – в 90% от случаите репликите на героите са безсмислени и спокойно може и без тях. Историите в епизода бяха две, но основната цел беше една и съща (спойлер!) – единият от героите се опитва да е послушен, докато другите му пречат. Всичко прилича на сценаристка немощ, дано това да е само в първия епизод.

Нещата са на кантар в пилотната серия на The Tom and Jerry Show. Може би новата продукция е свързващото звено на старите серии с новите филми за най-известните котка и мишка в света. Всеки трябва сам за себе си да прецени, след като изгледа епизода, и да реши дали му допада новата версия или не.

Гледайте пилотния епизод тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 4 =