Остава по-малко от месец до края на сезон 2013-2014 и ние бързаме да ви представим новите проекти, които успяха да привлекат вниманието върху себе си и имат най-голям шанс да се появят есента на екран в Америка.

Шонда Раймс. Виола Дейвис. Трябва ли изобщо да казваме нещо? Тези имена говорят сами за себе си. Секси трилърът на ABC How To Get Away With Murder, чийто продуцент е именно Шонда Раймс и в който участва Виола Дейвис, привлече голямо внимание. Същото се отнася и за Secret & Lies, режисиран от Чарлз МакДауъл (Desperate Housewives, The Good Wife, Resurrection), в който главната роля е поверена на Раян Филип.

Не толкова добри са новините за проекта Agent Carter от създателите на Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. Сериалът е прототип и е вдъхновен от една сцена от Iron Man 3. Сценарият е завършен преди повече от 3 месеца и сценаристите се надяваха, че проектът ще бъде реализиран, но така и не получиха зелена светлина. Надеждата обаче умира последна.
Добри шансове за поява през есента по ABC имат мистерията Sea of Fire, драмата за извънземни The Whispers (позната и като The Visitors), мистерията Clementine и медицинската драма The Warriors.

Минаха 5 години, откакто приключи последната „черна” семейна комедия, която гледахме – Brothers на FOX. В момента има доста добри шансове това да бъде поправено и то не как да е, а с любезното съдействие на, може би, най-горещият комедиен актьор в момента, Кевин Харт, който участва в комедия за ABC. Пилотът на комедията е получил доста добри отзиви. Добри са шансовете и на музикалната приказка Galavant (от създателя на Tangled, Дан Фогелман), както и на комедията Irreversible, в която ще вземе участие звездата от Friends Дейвид Шуимър. Друга интригуваща комедия е Saint Francis с Майкъл Империоли.

Продуцентите, които продадоха пилотите си на CBS, получиха по един студен душ миналия месец, когато Лесли Мунвис, изпълнителният директор на CBS, съобщи на инвеститорите, че програмата на телевизията е толкова претоварена, че ще могат да бъдат включени само две нови драми и две нови комедии за следващия сезон. Новината е доста отчайваща и обезсърчителна за продуцентите на драма сериали. Всичко това се случва, защото CBS планира да реализира проекти от поредиците NCIS и CSI. Скоро излезе планираният спин-оф епизод на NCIS със Скот Бакула и беше приет доста добре от аудиторията. Пилотът на CSI: Cyber пък виси във въздуха, но се очаква с голямо нетърпение от зрителите заради участието на Патриша Аркет.

Други сериали, за които се говори в CBS, са неозаглавеният психологически трилър на Кевин Уилямсън с участието на Дилън Макдермът и Маги Кю; Scorpion, режисиран от Джъстин Лин, и Madam Secretary, в който ще участва Теа Леони. А CBS вече поръча епизоди на Battle Creek от Винс Гилиган и Дейвид Шор.

Телевизията планира и спин-оф на How I Met Your MotherHow I Met Your Dad, за който се говори от известно време. Комедията More Time with The Family на Том Папа, в която ще участва Алисън Ханигън, изглежда интригуваща. Обещаващ е и комедийният проект на известния комедиен актьор Джим Гафиган.

Напоследък се вдигна шум около Mysteries of Laura на NBC, в който Дебра Месинг изпълнява ролята на любяща майка на близнаци и разследващ детектив, както и около базирания на комикс Constantine. Футуристичната драма Tin Man, която беше поръчана по-рано, също не остава по-назад. Създателят и режисьор на State of Affairs, Джо Карнахан (The Blacklist), привлече Катрин Хейгъл за сериала, което се прие доста добре от аудиторията. Телевизията се е фокусирала още върху трилъра Coercion и семейната сага Salvation. От друга страна, космическата комедия Mission Control и комедията на Дейвид Каспе, Marry Me, също получават добри отзиви. Други пилоти, които се приемат добре, са Feed Me, Old Soul (на Наташа Лион), The Pro на Роб Лоу, комедията Ellen More of Less и комедията за стара семейна двойка, Lifesaver. Телевизията вече е поръчала комедията с участието на Ели Кемпър и Крейг Робинсън, Mr. Robinson.

От Fox вече поръчаха две драми за новия сезон – Backstrom, чийто пилотен епизод се радва на добри отзиви, и древното египетско приключение Hieroglyph. Телевизията има и няколко проекта, които са в процес на развитие, но, като цяло, има само три драма сериала предвид за следващия сезон – Gotham, който на практика вече е почти в ефир; тематичния хип-хоп сериал Empire и болничната драма Red Band Society с участието на Октавия Спенсър. Комедийният фронт на FOX е по-неясен. Телевизията вече поднови New Girl, The Mindy Project и Brooklyn Nine-Nine и има три други сериала предвид – Mulaney, Last Man on Earth и Weird Loners. Cabot College (на Мат Хъбард) също изглежда обещаващо.

Нещата вървят доста добре за The CW, защото адаптациите на DC Flash и iZombie от водещите режисьори Грег Берланти и Роб Томас се радват на висока подкрепа. В телевизията се говори още за Jane the Virgin и терористичната семейна драма Identity. Спинофът на Supernatural ще бъде първият пилот на CW за новия сезон, който ще бъде излъчен в оригиналния сериал по-късно този месец.

  1. Мирослав Вергов

    Всъщност The Whispers, не е този “V“ http://www.imdb.com/title/tt1307824/ дето го прекратиха след 2ри сезон, а си е съвсем различен сериал. А така се зарадвах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 5 =