Резервен план за The Mentalist

Бъдещето на сериала, който доскоро издирваше серийния убиец Червения Джон, е доста неясно в CBS поради ниски рейтинги, но вече се обсъжда варианта седмият сезон да бъде излъчван по друга телевизия, ако все пак CBS реши да прекрати драмата. От Warner Bros., които са продуценти на The Mentalist, вече са започнали преговори с няколко кабелни телевизии. TNT е първото име, което би било най-очевидно, защото е излъчвало и предишни сезони на сериала.

Следва спойлер!

В настоящия сезон Джейн най-накрая откри своя враг Червения Джон и го уби, след което историята прескочи две години напред и реално се получи reboot на сериала. Действието се пренесе от Сакраменто, Калифорния в Остин, Тексас. Също така, преместването на сериала в неделя вечерта успя да понижи рейтингите през последните два сезона, които все пак не са лоши. Но нека не забравяме, че колкото повече сезони излъчват, толкова по-скъпи стават сериалите за продуциране.

Създателят на сериала Бруно Хелър разказа, че финалът на сезона е написан като за финал на сериала, но пък би могъл и да послужи за прелюдия към нов сезон. „Ще се получи задоволителен финал на сериала, ако се стигне до там, ако ли не – ще послужи за начало на нов сезон. Убийството на Червения Джон се оказа успешен ход и така сериалът получи ново свежо раздвижване и начало.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − nine =