Припомнете си написаното в поредицата досега: За обзора на ABC четете тук, за този на CBS – тук, тук за NBC, тук за FOX и тук за The CW.

HBO за поредна година изкара много силни сериали, които ѝ гарантираха първите места в рейтингите на кабелните телевизии. Нови хитове дебютираха, а стари такива увеличиха аудиторията си, но нека да започнем по същество.

Game Of Thrones
Откъдето и да се погледне GOT е най–големият хит на HBO и аудиторията му е наистина висока като дори продължава да нараства. За справка, премиерата на сезон 4 е проследена от 6.6 милиона, което е повишение от 33% в сравнение с премиерата на сезон 3, година по–рано, и 18% повишение в сравнение с финала на сезон 3 (5.4 млн.) Шоуто обаче не спря до тук и последният излъчен епизод (S04E04 – 27 април 2014) бе проследен от 6,95 млн, което го прави най-гледаният епизод в историята на сериала. Едва ли обаче този рекорд ще се задържи за дълго такъв, очакванията са финалът на сезона да събере над 7,5 млн души пред екраните, а нищо чудно дори и повече. Сериалът е също и един от тези с много висока гледаемост в интернет и редица медии го определят като най–пиратстваният в световен мащаб. Последното нещо, което е най–важно, е, че HBO поднови сериала за 2 сезона още на 8 април, два дни след премиерата на сезон 4. Какво по-хубаво?

True Detective
Когато говорим за хитовете на HBO, няма как да пропуснем и новия True Detective. Детективската драма стартира на 12 януари 2014 с над 2 млн пред екраните като този рейтинг успя да се повиши до 3,6 млн за финала на сезон 1. True Detective, също както и Game of Thrones, има много сериозна интернет аудитория и лесно се превърна в едно от най-коментираните нови заглавия, които американските телевизии ни поднесоха през новия сезон. Вторият сезон на драмата се очаква да направи премиерата си през 2015 с нови герои и сюжет.

The Newsroom
През първия си сезон The Newsroom събираше прилична аудитория, която варираше около 1,9-2,2 млн. Тези цифри се задържаха и при премиерата на сезон 2. След това обаче рейтингите започнаха да падат надолу и финалът на сезона успя да събере пред телевизионните екрани едва 1,67 млн, което е спад от почти 30% в сравнение с финала на сезон 1 (2.3млн). Шоуто бе подновено за трети сезон, но от телевизията по–късно обявиха, че той ще му бъде и последен.

Sillicon Valey
SV направи премиерата си на 6 април 2014 веднага след премиерата на четвъртия сезон на GOT, като успя да привлече почти 2 млн пред телевизионните екрани. Гледаемостта не остана за дълго висока (1,5 – 1.7 млн), въпреки силната подкрепа в лицето на Game of Thrones, но все пак сериалът продължава да бъде една от най–рейтинговите кабелни комедии и HBO вече го поднови за втори сезон.

Veep
Veep стартира третия си сезон на 6 април 2014 с рейтинг 0,96 млн. Премиерата на сезона отбеляза 3% спад в сравнение с финала на сезон 2 и 20% спад в сравнение с премиерата му, година по-рано. Сега, месец по–късно рейтингите се задържат подобни, но това се дължи на късния час на излъчване (22:30) и HBO вече го поднови за четвърти сезон.

Boardwalk Empire
Boardwalk Empire стартира четвъртия си сезон през септември 2013 с 2,3 млн души пред телевизионните екрани, което бе спад от 12% в сравнение с финала на сезон 3 от изминалата есен. По време на излъчването на сезона тези рейтинги паднаха до около 1,8–2 млн и на 9 януари 2014 HBO обяви, че предстоящият пети сезон на Boardwalk Empire ще бъде финален.

True Blood
Каквото и да говорим за True Blood, истината е, че това е един от най–гледаните сериали в историята на HBO. Сериалът, който се превърна в хит много преди горепосочените още да бъдат запланувани в ума на създателите си като идея, продължава да разбива рекорди и да събира много зрители пред телевизионните екрани в летните жеги. През лятото на 2013 премиерата на сезон 6 бе гледана от 4,5 млн души, което беше спад от 10% в сравнение с финала на сезон 5 и спад от почти 15% в сравнение с премиерата на сезон 5. През шестия сезон на вампирската драма рейтингите продължиха да падат и финалът на сезон 6 бе проследен от 4,14 млн. Въпреки спадът в рейтингово отношение, сами може да се убедите, че True Blood е вторият най–гледан сериал на HBO (след GOT) и очаквано беше подновен за седми сезон. Тук обаче идва и лошата новина за феновете на сериала, защото сезонът, който трябва да направи премиерата си на 22 юни 2014, ще отбележи и неговия финал.

  1. RealFan

    True Blood Си остава един от най-добрите сериали на HBO. Направен с вкус. Като стил по нищо не отстъпва на GOT. Разврат, екшън и много вдигащи адреналина моменти. Седма година грабват вниманието на хората, а това не е малко. Невероятен сериал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 + 19 =