FOX официално поръча Gotham

Ето че първият поръчан сериал за новия тв сезон вече е факт. Точно седмица преди американските телевизии да представят своите програмни схеми за сезон 2014-2015 на рекламодателите, FOX официално поръча първи сезон на един от най-коментираните и очаквани нови сериали – Gotham. Поръчката е за „минимум 13 епизода“ според Entertainment Weekly. Проектът е базиран на героите от комиксовата вселена на DC. В сериала ще се разказва за детектив Джеймс Гордън (Бен МакКензи) и борбата му срещу престъпността и нейните амбициозни и изобретателни престъпници. Сценарият на пилотния епизод е написан от Бруно Хелър (The Mentalist), който ще бъде и изпълнителен продуцент, а Дани Канън (Nikita) е режисьор и продуцент на пилотната серия.

МакКензи ще си партнира още с Донал Лоуг (детектив Харви Бълок), Забрина Гевара (Капитан Есен), Ерин Ричардс (Барбара Кийн), Шон Пъртуи (Алфред Пениуорт), Робин Лорд Тейлър (Освалд Кобълпот – Пингвина), Джейда Пинкет Смит (Фиш Мъни), Дейвид Мазуз (Брус Уейн) и Камрен Бикондова (Селина Кайл).

FOX изглежда са доволни от подготвените нови драма проекти. Очаква се и другите два, хип-хоп драмата Empire и болничната драма Red Band Society, да се присъединят към Gotham в програмната схема на телевизията за есента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 15 =