Може да видите предните части тук, тук, тук и тук.

Под прикритие (4-ти сезон, подновен) – Най-накрая го догледах. Наистина епизодите следват една права надолу… Слаб, слаб сезон. Липсват забавните и качествени сцени с Иво (Бахаров) и за сметка на това сме свидетели на тотално безсмислени сцени с полицаите. Ясно ми е, че представата за тях е, че са тъпи и малоумни, но в един момент прекаляваха и биеше вече на пародия. Пародия, от която единствено могат да загубят. Стана така, че разбрах за двата кулминационни момента в сезона преди самите епизодите. Показателно е, че това не ми развали кефа. Тоест дори с тези два големи хода на сценаристите нищо хубаво не излезе. Напротив, за мен сериалиът е обречен вече. Да, ще загледам новите епизоди, но изглежда, че ужасно трудно ще им е да ми привлекат вниманието отново, както с началните епизоди. И отново няма как да спомена, че младокът е ужасно некадърен актьор. В сцени, в които трябва да се покаже нещо, каквото и да е, ние сме свидетели на една бездушевна физиономия. Абсурдно слаб актьор! И така – слаб сезон, сбогувахме се с някои персонажи, дано измислят нещо ново и интересно, иначе го виждам, че след 1-2 епизода ще си кажем сбогом.

The Amazing Race (24-ти сезон, подновен) – След близо 300 епизода стигнах до момента, в който да кажа – това беше най-великият сезон, който съм гледал на поредицата! Вметвам само, че беше All-Star сезон. Прекрасни и адски любими двойки. Истинско удоволствие беше да се наблюдава този сезон. Изгледах го на един дъх за няколко дни. Заслужаваше си абсолютно всичко. За първи път в тази игра всеки етап беше ожесточен и финалът бе с 5 двойки наведнъж. Всичко опираше до минути, нещо, което в други сезони липсваше и всичко се свеждаше до монтаж. Тук нищо такова нямаше, всичко беше в порядъка на 2-3 минути разлика при завършващите. Без 1-2 двойки всички други, според мен, заслужаваха да спечелят. Точно това беше най-хубавото в този сезон – играчите. И изобщо комбинацията от всички неща – играчи, дестинации, забавни случки и моменти, готини изпитания, изумителен финал… Всичко това беше невероятно добре направено! От много години го гледам, но за първи път ми доставя толкова голямо удоволствие даден сезон. Очаквам с (няма, нова дума трябва да се измисли) ненормално нетърпение новия сезон! Тук може да хвърлите едно око за цялостното ми мнение за поредицата.

New Girl (3-ти сезон, подновен) – Сякаш тотално подмениха сценаристите… Този сезон беше още по-добър от първия и истински забавните случки вече са двойно повече. Да, естествено, далеч е от гигантите в жанра, но си стана чудесно комедийно сериалче, с което разпускаш до краен предел. Страхотен сезон!

Da Vinci’s Demons (2-ри сезон, подновен) – Ето, че мина паузата и излязоха и тези 10 епизода. Първият сезон си беше начало на едно приключение, на една история. Без пълнежи, без нищо. Динамични първи зарибяващи епизоди. Вече в тези нови епизоди стигат ново ниво на интерес и увлекателност. Тук виждаме как се развиват отношенията на Леонардо с Риарио и стигаме до финалната сцена на 8-мия епизод. Прекрасна сцена! За пореден път се убеждавам, че актьорският състав е много добре подбран и всеки играе абсолютно перфектно. Очаквах също, че след този страхотен 8-ми епизод всичко ще свърши тук (финалът си беше точно като за край на сезон)… Малко странен беше 9-ти епизод, защото е перфектен за начало на новия сезон. Определено интересно решение на сценаристите. След което вече излезе истински финалният 10-ти епизод за сезона, който реално не впечатляваше с чак толкова много неща, но финалът му беше меко казано интригуващ и интересен. Изобщо като кажеш 10 епизода и някак си си представяш, че малко неща биха могли да се случат, но тук всичко беше динамично и интересно. Ако си падате по приключенски филмчета, това е сериалът за вас. Препоръчвам го с десет ръце, заслужава да му отделите няколко часа от живота си. Истински радостен съм, че е подновен за трети сезон.

Столичани в повече (7-ми сезон, подновен) – Отупахме още 13 епизода в сагата Лютови срещу Чеканови. Още в предния сезон се усети леко изтъркване и изчерпване на сценаристите и сериалът започна да буксува. Учудващо този сезон започнаха доста добре и приключиха на ниво. Дори в този сезон имаше някои истински, убийствено забавни серии, които могат да минат като едни от най-добрите за целия сериал, което е показателно за нивото. Смятам, че се отърсиха от предния сезон и вече се получиха нещата. Вкараха доста нови лица и с може би едно изключение (съдружника на Андрей някак си ме дразни), другите се справят чудесно. Дори приятелката на дъщерята на адвоката (не се сещам за името ѝ) е супер готина. Определено ще продължа да го следя.

The Following (2-ри сезон, подновен) – Ако при началото на този сезон, някой ми беше казал, че ще го подновят за трети, щях да си ударя задника в тавана от кеф. Но след като изгледах всичко, тотално се разочаровах от този факт. Колега от сайта беше написал, че това е един от най-ярките примери как може да се изпусне да бъде завършен по брилянтен начин даден сериал. Абсолютно точно! Този втори сезон, по-точно втората част (от 8-9 натам), беше безумно слаб. Разтягане на локуми, ненормално нелогични неща… Истинско пропиляване на добрия първи сезон. Да, и там си имаше слабостите, но беше на страхотно ниво. Резултатът от този сезон е разводняване на персонажи и история… И за пореден път е налице абсурдът – FOX да подновяват този сериал след катастрофалните рейтинги и по-важното глупостта, в която се превърна след този сезон, а не да дадат шанс на Almost Human, който беше истински свеж и имаше огромен потенциал. Поредната FOX мистерия, за съжаление.

The 100 (нов, подновен) – Историята за ядрена война, която прави планетата ни безлюдна е експлоатирана до болка. Дали ще е война, дали вирус… Виждано е в много заглавия. Тук новото е, че оцелелите хора са в станция в Космоса около Земята. Имат своите строги закони и най-малкото престъпление се наказва със смърт. Нещо добре измислено, все пак ресурсите им са ограничени. Виж, къде им хрумна, че е нужно да пращат 100 (уж) младежи и така да освободят място, пък и да видят дали „радиационната“ Земя става за живеене… Тоест идеята за това е хубава, ама трябва да са млади хора и то уж под 18 години, пък 90% от актьорите са поне на 25. Както и да е, реализацията не е една от най-добрите, но пък има потенциал и събуди интереса ми. Занимателно е, но задължително трябва да приемете това, че ще има немалко тийн историйки и мега нелогични решения. Но пък я има мистерията на „новата“ Земя. Общо взето това ме караше да продължавам да го гледам. Финалът пък беше чудно направен и изобщо финалната сцена още повече засили интереса и желанието ми за втори сезон. Такъв ще има, което е супер.

Game of Thrones (4-ти сезон, подновен) – Ако не сте гледали сезона, не го четете. Ще има спойлери, големи спойлери.

Мина още една година и още 10 епизода от този епичен сериал. Няма какво толкова да се каже за тази невероятна драма, която само за 40 епизода показа как трябва да протича даден сериал. И това е първата продукция, която движи 10 истории (поне) заедно, без грам да ти писне или да ти доскучае. Разбира се, не съм сляп за някои неща, които в този сезон дразнеха. И това бяха някои наистина бавни и ненужни сцени. Неща, които седяха странно на фона на всичко, но все пак са нищо в сравнение с това, на което станахме свидетели. Този сезон беше направен със страшен замах и авторът (не съм чел книгите, да вметна) показа как без никакво притеснение може да затрие още 4-5 от най-главните си герои. Джофри някак си изненадващо си получи заслуженото, поне за мен. Очаквах още доста да гледам мутрата му (велика роля на актьора, намразиха го милиони хора). Принц Оберин се превърна в любимец за няколко епизода и естествено Мартин трябваше да го убие по потресаващо жесток и ефектен начин. Наистина, сцената беше неземно добра! Изобщо (почти) всички истории, които виждаме, са истински интересни и във всеки един момент може да се преплетат, а това е нещото, което толкова много ми хареса. Ингрид също беше хубав персонаж… Убиваме и нея. Епизодът с битката беше страхотен и то не толкова заради това, че сме свидетели на мащабна битка, а на отделните детайли, които видяхме. Великан, яздещ мамут… Стига! Не може да не сте се изкефили. Целият епизод беше страхотен.

Финалът беше изумителен! Този епизод беше най-добрият (от всички 40 епизода), според мен. Личи си, че знаят как да загатнат какво ни очаква в новия сезон и изобщо да ни оставят насред нищото. Искайки още и още. Искрено съжалявам за Тивин. Беше готин персонаж и заслужаваше да не умре… на тоалетната чиния. Но пък разговорът беше силен и се получи готина сцена. Най-накрая видяхме Бран и компания. Това е може би най-мистичната и интересна история, която заслужава повече внимание. След тази сцена (най-вероятно) ще го получим. Станис как стигна на Вала е неземна мистерия, но и това ще видим натам. Брилянтно навързани и меко казано с нетърпение очаквам сведващия пети сезон. 10 месеца и отново ще се потопим във Вестерос.

  1. kris_123

    За „Под прикритие“ съм напълно съгласен! С всеки сезон става все по – слаб, а даже не знам как ще има и друг сезон. В епизодите най – вече преобладават пълнежи, като безсмислени реклами и т.н. Едва го добутах до 7 епизод на 4 сезон и се отказах. Жалко, сериала имаше потенциал. Много се надявам да вдигне малко нивото през петия сезон. Макар, че след като някои от главните герои умряха, не знам какво ще става нататък. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − 12 =