Tyrant

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7.3

С потенциал

Преди известно време гледах трейлър и изобщо не ми допадна. Абсолютно нищо интересно не видях, което е странно, защото след като изгледах пилотния епизод, Tyrant събуди интерес в мен и определено ще му дам шанс.

Историята се върти около един млад мъж и неговото семейство, които решават да се върнат в родната му страна (а те живеят в Америка) за сватбата на на племенника му. Оказва се, че този човек (главния персонаж) е син на диктатора на тази страна. Цели 20 години не са имали контакт и сега се изправят един срещу друг. Действието се развива в измислена държава от Близкия Изток и явно е вдъхновена от арабската пролет и изобщо от типа управление на Кадафи, Башар Асад и т.н. В пилотния епизод главно събитие е тази среща с бащата, както и с брата на главния герой. Изобщо сблъскването с тази реалност, която той се е мъчил да забрави в тези 20 години, е интересен момент и е представен доста добре. Виждаме сложни взаимоотношения както с бащата, така и с брат му, и наяве излизат неща от характера на този човек. Всичко това е гарнирано със спомени от детството.

Мернах, че действието се развива в действителност в Тел Авив и реално обстановката е изпипана добре, та много напомня на 24 (в някои сезони) и Homeland. Все пак, продуцент е Хауърд Гордън (24, Homeland), поради което приликите с тези продукции не са малко. Което, разбира се, единствено е плюс за този сериал. Епизодите ще бъдат 10.

Актьорският състав е съставен от много непознати за мен лица – главният герой Басам Ал Файед (в ролята Адам Рейнър), Моли (жената на Басам, в ролята Дженифър Финигън), Джамал Ал Файед (брат на Басам, в ролята Ашраф Баром), Лейла (жената на Джамал, в ролята Моран Атиас), Калид Ал Файед (бащата, в ролята Насир Фарис) и единствения ми познат актьор Джъстин Кърк (Weeds), който влиза в ролята на американски дипломат. Появяват се и децата на главния герой, както и някои други образи, които тепърва ще покажат нещо. От този пилотен епизод изпъкват две изпълнения – това на Рейнър и на Баром. Особено това на Баром, представящ ни един много сложен и „счупен“ образ на брата, който в тези 20 години е бил до баща си и е участвал в управлението на арабската държава. Сценарият и посоката на действие в този пилотен епизод не бяха чак толкова непредсказуеми, но пък реално може да се получи доста добър резултат. Ще видим натам.

Тази продукция показва една тотално различна обстановка на живот от нашата и сериалът не е за всеки. Не е изпълнен с непрестанно и динамично движение, но пък изобщо не ми доскучаха тези 55 минути. Действието върви плавно, интересно и се видя, че има потенциал. Тъй че ако сте от тези хора, които са прегледали трейлъра и не ви е грабнал, може му дадете шанс. Ако не сте го гледали и написаното събуди интерес, действайте. И без това през лятото сериалите са кът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 − three =