6 потенциални сериала, прекратени преди премиерата им

Знаете как понякога, когато отидете да си вземете бургер, по пътя виждате човек, който продава дюнери – и тогава осъзнавате, че ще направите ужасна грешка. Може би трябва да отидете да си вземете пица или някоя закуска, но в един момент осъзнавате, че бургерът дори не ви харесва. Така става и когато телевизионните ръководители поръчват сериали.

Понякога, дори след месеци работа, писане на сценарий, заснемане на пилотен епизод, заснемане на другите серии и дори чак след обявяването на премиерната дата, тв шефовете спират и се замислят: „Почакай, ние не искаме да излъчим това, нали?“. Но в сравнение с дюнера, който струва 2 лева, продукцията коства милиони долари, оказва ефект върху кариерите на актьорите, участващи в нея, и разочарова зрители, които публично са подведени да вярват, че ще могат да я гледат.

Това се случи и преди няколко седмици, когато FOX прекрати египетската драма Hieroglyph (която трябваше да стартира през пролетта). В чест на тези мъртви фараони, по–надолу ние ви представяме Hieroglyph и още 5 примера. Не казваме, че сериалите задължително трябваше да са добри, но поне на хартия бяха обещаващи.

1. Day One (NBC, 2010):

Поръчан като сериал, впоследствие превърнат в минисериал, впоследствие никога неизлъчен. Това извънземно нашествие може би щеше да има късмет, ако беше поръчан, след като The Walking Dead се превърна в мега хит и всички телевизии поискаха апокалиптични продукции. Day One имаше сюжет, с който по принцип националните телевизии се затрудняват, тъй като е трудно да се проследява седмица след седмица. Това NBC научи по трудния начин с прекратения вече Revolution. Въпреки това, неговият трейлър е в пъти по–добър от тези на новите сериали за сезон 2014-2015 (режисьор на пилотния епизод беше Алекс Грейвс, който сега е в екипа на Game of Thrones):

2. Hieroglyph (Fox, 2014):

Секс и пирамиди! Древноегипетската драма на FOX, приличаща на гореща каша в пустинята. Източниците твърдят, че този тип сериали, заедно с Day One, няма да се харесат на публиката и биват премахвани със замах от програмата на дадената телевизия (дори след напускането на Кевин Райли, програмен директор на FOX, сериалът не намери място в програмната схема, явно е съдба).

Fearless (The WB, 2003):

Това е може би най-изненадващият “fail”. Във Fearless участват Рейчъл Кук (She’s All that), Бианка Лоусън (Pretty Little Liars), Ерик Балфур (Haven) и Иън Сомърхолдър (The Vampire Diaries). Продуцентите на сериала са Джери Брукхаймър и Джонатан Литман (който стои зад куп от хитовите криминални сериали). Създаден е по романите на Франсин Паскал. Шоуто е приятна криминална драма, в която главната героиня е ФБР агент и не се страхува от нищо. Въпреки всичко дотук изброено и поръчан цял първи сезон, Fearless все пак не беше излъчен. Дори и по тогавашната The WB (сега вече The CW). Какво би могло да се е объркало? Е, очевидно продукцията е била ужасна и дори по време на снимките нещата не са се подобрявали, поради което малкото шоу на име One Tree Hill го замести и се справи много добре.

4. The IT Crowd (NBC, 2008):

Преди Community имаше The IT Crowd, в който участваха Джоел Макхейл и Джесика Клеър. Това съответно беше и американската версия на едноименния британски сериал. На The IT Crowd обаче не беше излъчен нито епизод, а камоли прословутите „шест сезона и един филм“ (феновете на Community биха разбрали). Може ли това да е било The Big Bang Theory на NBC? Вероятно не. NBC продължаваше да отлага премиерата, а накрая дори премести Макхейл в Community. Вече няма достъпен в мрежата трейлър, но може да видите клип с участието на Макхейл.

5. Arranged Marriage (CBS, 2010):

Главозамайваща идея. Arranged Marriage проследява четирима възрастни души, които позволяват на техните приятели и семейства да изберат за кого да се сгодят. Общо взето: Нека гледаме непознати, които се женят и след това правят секс. Долнопробно? Със сигурност – но сериалът като цяло е социален експеримент, който можеше да предизвика многообразни дискусии. Все пак телевизията тихо го разкара от програмата си.

Us & Them (Fox, 2013):

Актьорът Джейсън Ритър (Parenthood) и актрисата Алексис Бледел (Gilmore Girls’) изпълняват главните роли в адаптацията на британския фаворит, в който се разказва за двойка, която се запознава онлайн. FOX поръча 13 епизода, след което го прекрати.

  1. zvqr_808

    Day one сто на сто щеше да е хубав, ма тея будали от NBC… Защо не направят така: да излъчат пилотния епизод (трябва поне него да са заснели) и да направят анкета в сайта на телевизията, дали на хората им е харесал и ако им е харесал да продължат да снимат и след няколко месеца да излъчат и другите епизоди? Според мен това е най доброто решение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 3 =