Може да видите предните части тук, тук, тук, тук и тук.

Growing Up Fisher (нов, прекратен, за съжаление) – Ето, че стигаме и до това ново заглавие. Ново заглавие, което беше на път да се превърне в любим сериал. Но NBC решиха друго и след само 13 епизода беше прекратен. За разлика от другия комедиен фаворит за тази година – Brooklyn Nine-Nine, тук хуморът беше една идея по-различен. Залагаха на свеж хумор и чисто симпатични ситуации и дори имаше и поучителни елементи. Всичко имаше този сериал. Истински ме е яд, че беше прекратен толкова скоро. Дори само тези 13 епизода си заслужават. Ще бъдете свидетели на забавни сцени, примесени с остроумни реплики, изпълнени от страхотни актьори. Малкият Фишър е ненормално готино хлапе, което показва как се правят нещата. Ветеранът Дж. К. Симънс прави страхотна роля и е изумителен в превъплъщението си на сляп адвокат. Отново ще се повторя – първата сцена е как точно този слепец реже с резачка дърво в двора на къщата си… Тук може да прочетете първите ми впечатления от пилотния епизод. Бяха подновени абсурдни неща, а на тази свежа комедия не се даде шанс. Жалко, жалко, жалко.

Orphan Black (2-ри сезон, подновен) –  Адмирации, че запазват нивото от първия сезон. Много приятни 10 епизода и тотално оплитане на историята. Все пак, към средата имаше малък спад, някак си леко скучно тъпчеха, но буквално така минаваха 40-те минути. След това всичко им се получи добре. Безумно добре играе Татяна Маслани. Представяне на 10 тотално различни персонажа изобщо не е лесно. Адмирации и за нея!

Continuum (3-ти сезон, подновен) – Шматкането из времето винаги е било коварно. Сценаристите много лесно могат да се омотаят и после няма оправяне. В този сезон това се случи ударно още от самото начало. Имаше известна степен на объркване, но с финес излязоха от този момент и направиха приличен финал, който определено предизвика интерес за новия сезон. Изобщо историята с двамата Алек, двете Кири и т.н. беше интересна и интригуваща. Повдигнаха доста въпроси в този сезон, надявам се леко полека да получим отговорите им. Поне се вижда, че с това сценаристите се справят и не замотават толкова много неща. Но все пак не е на някакво просто ниво, а ги има мистерията и интересът. И така, отупах и тези 13 епизода, започва чакането.

Penny Dreadful (нов, подновен) – Идеята да събереш някои от най-култовите герои в едно винаги е била добра. Но както преди години видяхме в „Лигата на необикновените“, не ти стига само идеята, трябва и кадърна реализация. Ето че стигаме и до сериал в тази тематика и дори героите са сходни с тези от филма. Тук може да видите мнението на един колега относно пилотния епизод. Напълно подкрепям написаното. А изобщо целият сезон (8 епизода) беше много, много приятен. За хората, които не са го започвали, бих казал – пригответе се за бавно действие, на моменти много бавно. Поне на мен не ми беше скучно. Цялостната обстановка, гарнирана с прекрасната музика, създава едно усещане за мистерия и свръхестествено. Актьорският състав е убийствен! Ева Грийн прави чудовищно силна роля. Тимъти Далтон, Джош Хартнет и изобщо всички актьори се справят прекрасно и е истински кеф да ги наблюдаваш. Препоръчвам го. Радвам се, че е подновен. Догодина ще се насладим на нова порция епизоди.

Saving Hope (2-ри сезон, подновен) – Тотално го бях забравил и ми бяха останали няколко епизода за гледане. Мога да кажа, че и този сезон беше чудесен. Истински разпускащ, което е рядкост при медицинските сериали. И изобщо в този сериал има нещо различно… Нещо по-пленително от другите сериали. Дали страшно готините актьори, дали изумително интересните случаи… Не знам, но и тези епизоди ми доставиха страшен кеф. Ако ви харесват такъв тип сериали, действайте смело, ще ви допадне.

24 (9-ти сезон, нямам представа дали ще има нов сезон) – 4 годинки минаха, след като си казахме сбогом с Джак. При обявяването на тези 12 епизода, не съм много сигурен, но мисля, че подскочих поне 3 метра от кеф. Нямах никакво съмнение в това, че ще станем свидетели на нещо качествено и ще си припомним най-силните години на този сериал. Може и да звучи прекалено пристрастно, но за мен всичките 8 сезона са страхотни. Няма момент, в който да ми дотегне, доскучае, затъпи и т.н. Много малко от дългосрочните сериали, които наблюдавам, могат да се похвалят с това. В този 9-ти (половин) сезон нищо не се промени. За пореден път се убедих, че този сериал си остава най-динамичният от всички, които съм гледал. И дори другите не се и допират до динамичността… на светлинни години са. Да, някой ще каже, че не се кефи на екшъни, че иска вампири, че иска Космос, че иска роботчета. Вкусове всякакви, но 24 представя един реален свят със страхотна динамика и сценарий. Не вярвах, че с нещо ще бият емоционалния край на 8-ми сезон, но тук направиха страхотен и още по-силен финал. Истински силен и динамичен сезон, заплетен сценарий и брилянтен (както винаги, в ролята на Джак) Кийфър Съдърланд. Подновяването му за пълен сезон от 24 епизода и пускането му в праймтайма според мен е задължително. Невъзможно е, но надеждата винаги е жива. Бих се зарадвал и за нов летен полусезон. На всичко бих се зарадвал, стига да видя още епизоди на този телевизионен шедьовър.

Hell‘s Kitchen (11-ти сезон, поднове) – Може би най-слабият сезон откъм умения на участниците. 80% от времето не се научиха на елементарни неща и бяха ненормално зле. Не знам точно как са попаднали на тази сбирщина от некадърници, но беше факт. Сигурно и затова този сезон ще ми остане като един от най-безличните и след седмица нищо няма да си спомням от него. Единствено последните епизоди бяха на познатото ниво и завършиха с приличен финал и по-важното – интересен, за разлика от другите 15-16 епизода. Важното е, че новият сезон идва изключително бързо и през есента отново ще се насладя на това неземно любимо нещо.

Crossbones (нов, спрян) – Лятно заглавие с едно грандиозно име в екипа – (шапки долу!) Джон Малкович. Тук може да хвърлите поглед на впечатленията ми от пилотния епизод. След тези 9 епизода мога да добавя, че беше истинско удоволствие да му отделя това време. Прекрасна обстановка, гарнирана с нелош сюжет и чудесни актьори. Поредната интерпратация на легендарния пират, но може би първата, която ще запомня. И то не толкова заради самия Черната брада, а заради цялостния резултат. Честно казано, издразних се на новината, че е прекратен, но финалът беше страхотен. И за мен тази история е един вид завършена и с кеф ще си спомням тези 9 епизода. Заслужава си да се види, препоръчвам го.

Dominion (нов, не е ясна съдбата му) – Тук може да обърнете внимание на мнението на колега за пилотния епизод. Не подкрепям критичното мнение, но пък и няма да прочетете нещо толкова пленително и от мен. Имам чувството, че целият свят оплю филма Legion, но за мен си беше съвсем нормален филм. И по принцип страшно много ме радва ангелската тематика и винаги давам шанс на нещо ново. Радостното тук е, че не сме свидетели на тийн истории и т.н. Тук историята не е зле представена, даже напротив, доста добре. Актьорите са някакви… никакви. Смисъл, вижда се, че тук велика актьорска игра няма, но пък и не са толкова неземно дразнещи, както в някои други проекти. И така, ако си търсите нещо разтоварващо, говорим за само 8 епизода, разбира се, действайте. Гледайте един епизод и ако не ви хареса, преспокойно може да го спрете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + 11 =