Outlander

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра

От творенията на Starz съм запознат само с Da Vinci’s Demons, затова и когато чух за Outlander, помислих, че става дума за подобен сериал. Рядко съм бил в толкова голяма грешка – новата продукция на телевизията е напълно различна, тя е по-зряла, по-добре направена и донякъде по-интересна като идея.

Пилотът ни пренася 4 месеца след края на Втората световна война, където проследяваме стъпките на военна медицинска сестра, прекарваща медения си месец със съпруга си в малкото английско градче Ислингтън. Изведнъж главната героиня се пренася в 16-ти век и там приключенията започват. Още подробности… ами като че ли това е – от първата серия общо взето толкова се разбира и това е един голям минус на Otlander. В едночасовия епизод действията са бавни, преминават в прекалено много подробности, които оформят предисторията на цялата история. Не казвам, че всичко е ненужно, просто можеше да бъде разпределено в няколко отделни сегмента, части от следващите епизоди.

Outlander е добре изпипан откъм визуални и аудио детайли и е наистина качествено направен (за разлика от Da Vinci’s Demons). Атмосферата е английско-шотландска, а актьорите отлично успяват да ни внушат за действащата епоха. Общо взето сериалът няма недостатъци, освен мудното развитие на сюжета.

Като цяло, Outlander е един сериал с голям потенциал, защото целият сюжет може да поеме по много различни пътища оттук нататък. Голяма грешка ще е обаче, ако и другите епизоди го карат с това темпо – най-вероятно така продукцията ще губи голям брой зрители всяка седмица и евентуално ще бъде прекратена заради ниски рейтинги. Във всеки случай си заслужава да му се даде шанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 1 =