Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

4.3

Симпатично клише

Не знам за вас, но аз имам крещяща нужда от комедиен, неангажиращ сериал. Цяло лято имам тази нужда и продължавам да я имам (поне докато излезе Brooklyn Nine-Nine). Затова и реших да прегледам новия проект на ABC – Selfie. Навярно ще учудя и вас, реално и себе си се учудвам, но ми допадна.

В свят, в който всичко се върти около Интернет, Фейсбук, Инстаграм, се срещаме с нашата героиня – Мууди. Тя има хиляди последователи в социалните мрежи и всичко, което прави се върти около споделянето на снимки, обсъждането на комерсиални теми, хаштагове, какво ли още не. След унизителна случка, в която във видеото онлайн тя е малоумният човек, на когото всички се присмиват, я връхлита идеята или по-скоро прозрението, че нещо трябва да се промени в нея. И, разбира се, имаме под ръка служител колега, който е специалист в оправянето на имиджа (реално PR на компанията, но приема личното предизвикателство). Нещо подобно е основната идея. В този пилотен епизод имаше весели моменти, които да предизвикат усмивка, нямаше дебилни и хипер забавни случки, които да предизвикат бурен смях, но някак си е… симпатично и недразнещо сериалче. Такова впечатление добивам от тези 25 минути.

Въпреки че първоначално изобщо не ми допадна главната актриса (в ролята Карън Гилан), нататък определено влиза под кожата и прави… нормална роля. Другите актьори от екипа са Джон Чо (колегата) и Дейвид Херууд (шефа; за последно го видяхме в Homeland). Това са най-запомнящите се, иначе има още няколко, но ще се види тепърва дали някой образ ще изпъкне с нещо.

В крайна сметка, като цяло сюжетът и самият вид на сериала е виждан в безброй други проекти. Особено на ABC, там ги правят от един калъп и променят само имената на сериалите и актьорите, но крайният вариант почти винаги е сходен. Бих дал поне още един епизод шанс, най-малкото, защото наистина ми се гледа комедийно свежо сериалче. А има още малко до започването на новия редовен сезон.

  1. фифи

    Какъв е тоя firstlook….премиерата му е на 30 септември!!! Сами казахте, че практиката на вашите автори е да пишат ревюта след официалната премиера в САЩ!!! Цитират коментар на Dagodfather: „Практиката на нашите автори е да пишат Firstlook ревюта за официално дебютирали сериали в САЩ.“

    • Павел Динчов

      По принцип е така, да. Но разбира се, не е изключено и така да протече всичко. А и да сме напълно честни – не обърнах внимание кога е премиерата, просто видях, че е редовен епизод, а не някакъв webrip примерно. Не мисля, че е особен проблем 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × five =