ФАКТИТЕ

Телевизия: FOX

Премиера: 17 септември

Сценарист и изпълнителен продуцент: Маргарет Нейгъл (Warm Springs)

Режисьор: Джейсън Енслър (Franklin & Bash, Hart of Dixie)

Зрители: 4.1 млн.

Римейк на испанския сериал Polseres Vermelles

 

ОТВЪД ФАКТИТЕ

Уважаеми дами и господа, идват нови времена. А новите времена искат нови идеи и най-важното – нови зрители! Стига сериали за тийнове върколаци, вампири и такива със свръхестествени способности, там нещата отиват към изчерпване, а и колко хлапета ги гледат заедно с родителите си? Нека направим една полудраматична полусемейна сладникава комедия, в която ще пропагандираме „общочовешките ценности”, извиращи от нашите прекрасни американски деца…

Нови идеи казвате? Ъъъъ, ама отде да ги вземем, трябва да ги мислим, а нямаме време за губене. Що не ползваме нещо готово и да не го адаптираме? Вижте как нашите колеги избиха рибата с криминалните The Killing и The Bridge, а? Да, ето – идеално, испанците винаги са успявали да правят прилични комедии, без да са прекалено захаросани, но не на нас тия, не на нас… Добре е, че обстановката, в която на нашите деца ще им се случват разни работи (хубави!), не е банално училище или пък тъмна гора, а болница. Перфектното място, в което да сблъскаме трагичното и комичното – основата за всеки силен сериал. Болницата ще е лъскава, шарена, луксозна и направо нереална. Лекарите ще са спретнати и красиви, но бързо, трябва ни главна сестра! Някоя забавна, която уж е строга, ама обича всички, тя ще крепи цялата конструкция върху раменете си. Онази дама – Чандра Уилсън от Grey’s Anatomy беше много яка. Трябва ни подобна. Нека е чернокожа, това е задължително условие, знаете. А, тази е свободна – Октавия Спенсър. Хем не е зле, хем и не е много скъпа. Добре… Обаче нали сериалът ще се гледа и от родителите, нуждаем се от яка мацка! Най-добре някоя Лолитка – така ще ѝ се кефят и тийновете, и чичковците. Да, ето една готина чиърлидерка (прекрасна дума). Тя е типична американка с обло лице и склонна към напълняване, но през цялото време ще е с къса пола и ще ръси смешки. За женския пол също помислихме – какво по-приятно от симпатичен лекар с добре поддържана брада?

Добре… След като създадохме идеалната среда за нашите хубави американски деца, време е и за тях. Щом е болница, те ще са болни, но от различни болести, ще има анорексици, такива със сърдечни проблеми, трябва да има и един-двама от рак. Те обаче стоически и ведро ще преодоляват болката и душевния дискомфорт. За демонстрация на това, в пилотната серия едно момче ще направи парти за крака си, който на следващия ден ще му бъде отрязан. Да, нека да отпразнуваме този факт! Иначе знаете, за тийновете всичко е лесно – вкарваме лафчета, технологии и задължително селфита (запишете колеги: с-е-л-ф-и-т-а). Няма как и без плах любовен триъгълник, малки приключения и лек бунт срещу ръководството на болницата, но без да прекаляваме – тук всички се обичат и се гледат мило, нали се разбрахме?

Какво питате, да, вие, господине, от последния ред? Какво ще се случва нататък, липсвала динамика, по-сложни и харизматични герои? Станало ви чак мазно от лиготиите, които се сипели от пилотния епизод? Моля ви се, нека не се лъжем. Това е поредният сериал, който всички знаем, че няма да просъществува повече от един сезон, но кога това ни е спирало?

  1. KRANTTA

    Малко скучно ревю……нали имаше оценка преди….сега защо няма?

  2. 1) Това е черна комедия. 2) Мисля, че създателите са искали да ни запознаят с по-важните проблеми в света в малко по-различен вид. Съжалявам, но не съм съгласен с мнението ви.

  3. ewgynyu

    xaxxaxaxaxaxa яко резюме, те всички комедии на ФОКС са мегаскучните и безинтересни, единствената им забавна комедия е „Семейство Симпсън“, а „Малкълм“ беше последната забавна неанимация от тази ТВ,,,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − eleven =