cbs

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

1

Тъпотийка

Банда гениални (всеки специалист в своята сфера), асоциални и странни индивиди спасяват живота на гражданите и помагат на неоправданите… Не, не говорим за Hustle. Не, не, не говорим и за Leverage и още десетки други подобни сериали. Изумително за мен е как правят копие на копие на копието. След като мернах нещо като трейлър, веднага се сетих за тези два сериала, а като се напънах ми дойдоха още няколко абсолютно идентични такива. Сами предполагате, че няма да последват мили думи към създателите.

Сюжетът се върти около Уолтър О‘Браян – гений с коефициент на интелигентност 197. За сравнение Айнщайн е имал 160. И може би нещото, което бе причината да дам шанс на проекта, е, че е по действителен случай. Да, Уолтър е действителен човек. Хвърлете поглед на линка scorpioncomputerservices.com. Впечатляващ човек. Във филма с времето (първата сцена е как той е малък и хаква всичко наред) той е събрал банда себеподобни гении, които правят какво ли не. Естествено, ставаме свидетели как агент от Националната сигурност идва и иска помощ от тези индивиди и, разбира се, при предложението 50 000 долара на калпак няма как да откажат. Убийствено и направо болезнено клише е този сюжет и е изумително как продължават да бълват едно и също. След като гледате този първи епизод, вече ви е ясно на 90% как ще продължи сериалът. Кой с кого, как и т.н. Горещо ви препоръчвам да си дръпнете един епизод на Leverage и да гледате него, а не това.

Актьорският състав прави впечатление… Ужасно впечатление за дразнещи и некадърни актьорчета, които преиграват всяка реплика. Елиас Габел (Body of Proof) влиза в ролята на Уолтър, а Джедин Уонг (най-дразнещата млада актриса, която съм наблюдавал от години насам, Being Erica), Еди Кай Томас (Финч! Любим образ в American Pie, но тук изобщо не направи впечатление) и Ари Стидман (Huge) са членовете на групата, Катрин Макфий пък влиза в ролята на сервитьорката и потенциална любима на Уолтър. Робърт Патрик (Terminator 2) е агентът на НС.

Дори и да игнорираш дразнещата актьорска игра (колкото и да е трудно), безумни неща се случват. Дали щракането на три бутона на клавиатурата и си в системата на даденото летище, дали „надбягване“ със самолет, дали каквото си изберете. Да, в „Бързи и яростни“ видяхме една писта от поне 50 километра, но все пак.

Туй то – пълна загуба на време.

 1. zz

  Леле мале, какво изгледах?
  Все съм виждал тъпотии, но сцената с ланкабела от самолета, към ферарито, просто счупи тъпомера. Още съм в потрес. 😀

 2. Meli Foka

  Как си го посипал сериала с големия черпак само 🙂

 3. Бени

  Hustle и Leverage са мега яки сериали!!! Който не ги е гледал, да ги гледа!!! 😉

  • Павел Динчов

   Абсолютно! Препоръчвам на всеки да ги пробва.

     • RealFan

      Заради коментарите ви изгледах първия сезон на този сериал Hustle. Невероятен!!! Продължавам и с другите. Определено си заслужава гледането. Ако и този сериал върви като Hustle, определено ще се гледа 🙂

     • Павел Динчов

      След като си изгледал първи сезон и ако гледаш този епизод – желанието да си разбиеш главата в стената ще дойде неусетно 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + nine =