Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.1

Приятно неангажиращ

Новият сезон започна! Вече се появиха и първите нови продукции. И докато сякаш цялото внимание е насочено към конкретни заглавия, примерно Gotham, Forever, втория сезон на Arrow и Agents of S.H.I.E.L.D., тук ще обърна внимание на един по-малко рекламиран проект, но все пак правещ прилична премиера.

Някъде из статиите бях повдигнал клишето за двамата партньори – мъж и жена, като единият от тях е сдържан и спазва правилата, а другият е точно обратното. Нашето поколение винаги ще свързва тази схема със Lethal Weapon (образите на Ригс и Мърто са отвъд култовите) и реално всичко след това е повлияно от него. Разбира се, тук имаме различен свят, но базиран на позната схема – двама детективи, разследващи убийства. Ако след предното изречение си кажете „Пак ли детективи, разследващи убийства?!“ няма нужда да продължавате да четете нататък. Нищо ново няма да видите в този сериал. Или поне такава заявка дава пилотният епизод. На лице са двамата различни партньори, имаме интересен случай и нататък всичко, което сме виждали в поне 20 такива сериала се случва. Среща с патолога при оглед на тялото; имаме момчето техник, който помага за всичко; имаме нелекия живот на главната героиня, която се раздава както в службата, така и със семейството си. Може би по-новото, което виждаме, е промяната, която сценаристите правят само за епизод време. Това беше огромен техен плюс и това реално ме спечели поне за още епизод време.

Друг плюс на сериала са актьорите – от мацката Лора (в ролята Дебра Месинг, Will & Grace) до партньора (в ролята Лаз Алонзо, Breakout Kings), до бившия съпруг на Лора – Джейк (в ролята Джош Лукас, The Firm) и т.н. Децата са симпатяги и се надявам на повече сцени с тях, защото внасят свеж хумор.

С две думи – ако сте фен на (не сравнявам този проект с доказаните имена, ясно е, че има още тонове хляб да яде, за да стигне нивото им) Bones, Castle, The Mentalist, Perception, би ви допаднал този сериал. Очертава се той да е неангажиращ и без грам да затормозява, без да трябва изобщо да се замисляш. Това си има своите плюсове и минуси. Мен лично ми писна от сериали, в които изключваш мозъка си 43 минути и след изглеждането на епизода си забравил какво се е случило. Искам нещо, което да ме заинтригува и да ме накара да се замисля. Все пак имам надежда, че тук би могло да има свеж хумор и ще му дам шанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × four =