Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Грабващ

От безумно продуктивния продуцент Шонда Раймс (Grey’s Anatomy, Scandal) и Вайола Дейвис в главната роля, се появява новият проект на ABC – How to Get Away with Murder.

Както името подсказва, всичко ще се върти около едно убийство. Още от самото начало ни хвърлят в действието и виждаме как четирима младежи се опитват да се отърват от труп. След което ни връщат (много често използвания похват) 3 месеца назад и се запознаваме с професор Кийтинг (Дейвис), специалист по криминално право, и нейния клас от млади студенти. Имаме моментен страничен случай, който се развива през целия епизод, и продължаваме да виждаме и кадри в реално време. Предполагам, че такъв ще е основният подход на сценаристите. Естествено, на всички ни е ясно, че това не е нещо ново и невиждано, но пък е направено нелошо и събужда интересът ти от първата минута.

Вайола има леден поглед и е родена да играе истински зъл герой. Тук все още не е ясно какъв образ ще изгради, но само от тези 42 минути се вижда, че ще бъде многопластов и сложен. Другите актьори са приятни, недразнещи, но да се има предвид, че в този епизод е пренаселено и всеки има по 5 реплики на кръст. С бъдещите епизоди ще се види кой го бива и кой е просто симпатично лице.

По принцип бях фен на Ally McBeal, след което на Boston Legal и т.н. Харесваха ми, но никой не можа да ми влезе под кожата. Различни случаи, решаването им и край на епизода. А в края на сезона се вкарва някаква фрапантна случка, с която да завърши сезона. Имам приятните съмнения, че тук нещата ще са различни. Стискам палци и ако се случи, с кеф бих изгледал целия сезон.

Без да знам рейтингите, убеден съм, че го чака светло бъдеще. Да, не е велик пилотен епизод, но има голям потенциал. Ще видим натам.

 1. меринджея

  много яко сериалче…нямам търпение за следващия епизод!!!

 2. Бени

  omg, тоя сериал е уникален, а сте му дали оценка 7…а пък на sastifaction, който е мега тъп и скучен – 9, вие майтапите ли се, pfff

  • Павел Динчов

   Въпрос на гледна точка си е всичко. Ние изказваме нашите първи впечатления, нормално е да се различават. Е, и на мен не ми допадна Satisfaction, но разни хора, разни вкусове 🙂

   • Бени

    Ок, разбирам, че htgawm не е най – хубавия сериал, но все пак е хубав и оценката е малко ниска, но да приемем, че е добра, но на satisfaction….и 3 му е много!

   • 8бнийк

    Може ли да ми препоръчаш някой хубав нов сериал, започнал тази есен? Благодаря предварително! BTW Гледал съм How to Get Away With Murder и Forever 🙂

    • RealFan

     The Flash започва на 7ми, иначе погледни темата Есен 2014 и разгледай тези с премиера. Някои вече са минали обаче. А Тhe Flash e в стила на Arrow. Интересното е, че има сериалчета като Hustle – не съм и подозирал, че има толкова добри сериали, които не съм забелязал 🙂 Има какво да се гледа. Успех!

     • 8бнийк

      Гледал съм Arrow, обаче не ми харесва. Обаче гледах пилотния епизод на The Flash, който беше изтекъл отдавна и много ми хареса и чакам с нетърпение!

   • 8бнийк

    Чакам и с нетърпение и Stalker, та да видим какво ще излезе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + 14 =