Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

1

Жалко копие

Поредният комедиен сериал се появи, този пък от NBC. Наистина, не знам точно какво да очаквам от тези нови сериали, но с всеки следващ се отчайвам още повече. Това ново сериалче напомня толкова много на различни неща, че е трудно да се изброят. Най-вече – How I Met Your Mother и 500 Days of Summer.

Тук се сблъскваме с Андрю – романтик по душа, работещ в интернет компания за запознанства. След което се появява и Зелда – кариеро-ориентирана млада адвокатка, която вярва единствено на доказателствата и, разбира се, има проблеми със срещите с мъжете. Ако веднага ги опреличавате на Тед и Робин от HIMYM, спокойно, не сте единствени. В този първи епизод виждаме как те се срещат и как след 3 изречения вече Андрю заявява, че съдбата ги е събрала и им е писано да бъдат заедно. Ако веднага се сещате за първата среща на Тед и Робин, когато той ѝ заявява, че я обича, спокойно, отново не сте единствени. Последват абсурдно глупави сцени без грам хумор, без грам нещо, което да те накара да се усмихнеш. Предполагам, че ще заложат на романтиката и на взаимотношенията, но е безумно да липсват смешни сцени.

Още от самото начало научаваме от разказвача (в ролята Кейти Сийгъл), че те (цитирам) „ще бъдат заедно 8 месеца“, което на практика е хитро, защото загатва не само че биха се разделели, но би могло и да се оженят, примерно. Ако веднага се сещате за сцена от 500 Days of Summer, спокойно, за пореден път не сте единствени. Явно тук във всеки епизод ще се използва дума от азбуката и това ще е темата на самия епизод. Отново, хитро е, но реализацията е отвъд калпава.

Бен Фелдман (Mad Men) и Кристин Милиоти (HIMYM) имат някакви наченки на химия помежду си и реално Милиоти осмисли тези 25 минути за мен. Много готино излъчване и много приятна игра. Поддържащите актьори бих номинирал за най-ужасните и най-бездарни актьори, които съм виждал в животеца си. Образите им са копирани отвсякъде. Момчето е същински Барни, девойката е наивна, глупава и вярваща на всичко…Все виждано в хиляди неща.

Нещо взех много да губя времето си, но отново ще се повторя – тотална, пълна загуба на време. Ще си позволя да цитирам колегата от Firstlook-а на Manhattan Love Story – дори и пристрастените към романтични комедии трудно биха намерили нещо интересно тук. Но ако все пак се чувствате такива, действайте. Да, на Manhattan ще дам шанс поне епизод, но тук няма как това да се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 5 =