епизоди на the flash

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

8

Увлекателен, с потенциал

Вълната от супергеройски филми вече е на път да се пренесе за постоянно на малкия екран. Факт е успехът на Arrow и по-важното – той става все по-добър и интересен с всеки нов епизод. Agents of S.H.I.E.L.D. започна плахо миналата година и към средата на сезона нещата не вървяха, но след това всичко се промени и очакваме серията от добри епизоди да продължи.

Миналата година се запознахме с Бари Алън – криминалист от Сентрал Сити, който имаше участие в Arrow и загатна, че именно той ще е обичаният The Flash (Светкавицата). Вече е факт и официалното излизане на пилотния епизод. Прекрасно начало на едно занимателно и леко сериалче. Създателите на Arrow стоят и зад този проект, така че веднага личи общата визия и сходния стил. Едно от най-хубавите неща е общата вселена с друг сериал. Това винаги ми е харесвало и тук изглежда, че комбинацията между двете истории на двамата герои ще бъде хубаво и увлекателно направена.

Феновете на Arrow знаят вече как „светкавицата“ удари Бари и как той изпада в кома за неопределено време. Вече тук ни показват подробности около живота му преди инцидента с ускорителя. В Arrow епизода той спомена за баща си и несправедливото обвинение, че е убил майка му. В пилотния епизод вече виждаме и дадената случка от неговото детство, която се очертава да е основната идея в сериала.

Общо взето пилотният епизод е точно това, което трябваше – занимателен, интересен и представящ ни началото на историята на един супергерой. Създателите имат на разположение огромен брой варианти – дали за врагове (по простата причина, че целият град е облъчен от ускорителя и не се знае кой е „увреден“ и кой не), дали за развиване обстойно на главния враг, посегнал на майка му, или пък за чести колаборации с Arrow… Което и да развият, няма да сбъркат. А аз имам приятните съмнения, че покрай опита им с Arrow, този проект ще бъде още по-добър и най-хубавото е, че дори и да не си гледал Arrow, изобщо не ти пречи да загледаш The Flash.

Актьорският състав е на прилично ниво. Грант Гъстин (Бари Алън) е изключително симпатичен и прави много приятно впечатление. Другите имена са Кандис Патън (в ролята на най-добрата приятелка на Бари – Айрис… или накратко „Лоръл“ в този сериал), Том Кавана (в ролята на директора на института, The Following), Джеси Мартин (в ролята на детектив Джо Уест) и двамата млади учени в екипа на Бари – Анабел Панбейкър (в ролята на Кейтлин, Necessary Roughness) и Сиско Рамон (в ролята на Карлос). Точно това прави впечатление – няма да ставаме тепърва свидетели на събиране на екип и сблъскването на главния герой със силата му. Не че не са били интересни такива епизоди, но просто тук директно се впускаме в борбата със свръхчовеците. Надявам се сценаристите да измислят интригуващи и интересни главни врагове, защото това е нещото, което би заковало вниманието на зрителите. Сложни и зловещи врагове, на това се надявам.

С две думи – обещаващо начало на възраждането на един обичан герой. Очаквам новите епизоди със засилен интерес.

  1. Оул

    Толкова захаросано и клиширано ми дойде първия еп, че го зарязах на 30-тата минута. Явно само за тийнове ще е този сериал, без особена дълбочина и изграждане на персонажи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two + five =