Ридли Скот и Том Харди ще си партнират в Taboo

FX ще изкуши зрителите си с Taboo – драма сериал от всепризнатия продуцент Ридли Скот, спечелилия BAFTA актьор и продуцент Том Харди, който също ще играе, и номинирания за Оскар сценарист Стивън Найт. Снимките на първите осем епизода ще започнат в средата на 2015 в Англия. Премиерата се очаква през 2016. Сериалът е продуциран от BBC One за Англия, а Sonar Entertainment ще разпространява на международно ниво.

С действие, развиващо се през 1813 г., Taboo се основава на оригиналната история на Харди и баща му Чипс Харди. В Taboo Харди играе главната роля на Джеймс Кезиа Дилейни, измамник авантюрист, който се завръща от Африка с 14 нелегално взети диаманта, за да търси отмъщение за смъртта на баща си. Отказвайки да продаде семейния бизнес на източноиндийска компания, той има за цел да изгради своя собствена империя от търговия и корабоплаване, като това го принуждава да играе много опасна игра.

Taboo е по идея на Найт (Dirty Pretty Things, Eastern Promises, Peaky Blinders), чиято последна работа се свързва с режисурата и сценария на филма Locke, в който играе Харди. Скот и Харди ще са изпълнителни продуценти на Taboo.

„Имаме привилегията Taboo да се приземи в ръцете на този изключителен екип, ръководен от Ридли, Том и Стивън“ – заяви Ерик Шрайър, президент на FX. „Страстта на Том към този проект, от първоначалната идея с баща му, който да обрисува Джеймс Дилейни, обещава една епична история, изпълнена с голяма лична страст и правдоподобие.“

Скот сподели, че FX е идеалният партньор, който може да се занимава с този тъмен, фантастичен свят, чиито създатели са Том и Стивън.

Харди добави: „Taboo е първата голяма продукция на нашата компания Hardy Son & Baker, опъваме платната и това ми доставя огромно удоволствие, знаейки, че сме в партньорство с FX и BBC. Вярвам, че с този великолепен творчески талант – със Стийв Найт и Ридли Скот начело, както и с подкрепата на тези две телевизионни мрежи, сме намерили перфектния дом и екип за Taboo „.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + fifteen =