The Fall

Какво да гледаме, докато сериалите са в почивка?

Въпреки че повечето сериали се прибраха по домовете си за празниците, за да си починат от взискателните зрители, новите ТВ програми ще бъдат изпълнени преди да се усетим. Ето поради тази причина е важно да си направите своеобразни маратони по гледане на сериалите, които сте си набелязали предварително, но все не сте намирали време. Това обаче трябва да стане не по-късно от средата на януари, когато ще се завърнат повечето тв продукции. По-долу ви предоставяме нашия импровизиран списък на по-неизвестните и по-зелени все още сериали, които е възможно да сте пропуснали през 2014. Смятаме, че всички те заслужават да им дадете поне по един шанс. Така че пълнете чиния с коледни сладки, ако изобщо са ви останали такива, игнорирайте семейството (или пък ги поканете да гледат с вас) и се впуснете в това предизвикателство.

П.С.: Тук няма да откриете сериали като The Americans, Archer, Hannibal, Banshee, Orphan Black, Veep, Shameless или Rectify просто защото е ясно, че трябва да ги гледате задължително.

Broad City
266bbcf9564f4a38caffef03316d14be
Сезон 2 започва на 14 януари по Comedy Central
НУЖНО ВРЕМЕ: 10 половин-часови епизода, предизвикващи непрекъснат смях
ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Най-доброто тв предложение на Comedy Central дойде съвсем неочаквано. Продуцираният от Ейми Полър (Parks and Recreation) Broad City направи безупречен скок от уеб сериал към телевизионен сериал, представяйки на широката публика две сравнително непознати централни фигури: актрисите Аби Джейкъбсън и Илана Глейзър. Наблюдавайки как двете постоянно си опонират, човек би ги объркал за комедийни ветерани. А и се майтапят по интересен начин с новото нюйоркско поколение, току-що завършило университет. Не правят друго, освен да пушат трева и да се опитват плахо да изкарат пари, но тяхното общо приключение е както истинско, така и забавно. И също така може да се насладите на страхотния Ханибал Бърес в ролята на Линкълн, добродушен зъболекар и приятел на момичетата, с които Илана спи.
БОНУС: Може да си пуснете който и да е епизод. Всички са страхотни.

Chasing Life
a0069bb597cc42cbc26f8a18872e0d62
Втората половина на сезон 1 започва на 19 януари по ABC Family
НУЖНО ВРЕМЕ: 11 едночасови променящи живота епизода
ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Трогателният начин, по който Chasing Life засяга сложни социални теми, съчетан с тийн таргетиране, ще бъде нещо познато за феновете на други драми на ABC Family. Сериалът проследява възходите и паденията на Ейприл Карвър, амбициозна млада журналистка, наскоро диагностицирана с рак. Но сериалът е далеч от депресиращ, по-скоро никога не отделя време на това да ви накара да съжалявате Ейприл, отколкото да фокусира върху това как болестта ѝ позволява да вижда живота в друга светлина. Още повече, Chasing Life успява да подбере различни гледки точки относно заболяването – тези на майка ѝ, сестра ѝ и най-добрия приятел, което пък превръща проекта в история за семейството, приятелството, любовта и други. Chasing Life е вдъхновяващ, никога не е мелодраматичен, може да се гордее със силна главна актриса, а и участват Стивън Уебър и Ребека Шул, което ще ни припомни култовия Wings. Какво повече може да искате?
БОНУС: Задължителни за гледане са епизодите „Pilot“, „Help Wanted“, „The Family That Lies Together“, „Unplanned Parenthood“, „Death Becomes Her“, „Finding Chemo“ и „Locks of Love“.

The Fall
the-fall-gillian-anderson-2
Сезон 2 приключи преди 10 дни по BBC
НУЖНО ВРЕМЕ: 11 леко мудни, но все пак амбициозни едночасови епизода
ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Заедно с Top of the Lake и Hannibal, The Fall помогна с това да докаже, че тв сериалите могат да се фокусират върху серийни убийци без да разчитат на това ужасът и кръвопролитията да са драматично непреодолими за зрителя. Водено (буквално) от Джилиън Андерсън в ролята на детектив Стела Гибсън и Джейми Дорнан в ролята на Пол Спектър, сериан убиец, британското творение съдържа същия тип гонене между котка и мишка, каквото и Hannibal, съчетано с изследването сблъсъка феминизъм/омраза към жените, което стоеше в основата на Top of the Lake. Ако някой от споменатите ви е допадал, The Fall е точно за вас. А ако сте харесвали и двата сериала, вече със сигурност сте гледали The Fall, но защо да не го изгледате отново?
БОНУС: Само 11 епизода са. Просто ги гледайте.

Helix
e55a27a9767f459ec5f2cb71fdeddffd
Сезон 2 започва на 16 януари по Syfy
НУЖНО ВРЕМЕ: 13 едночасови клаустрофобични пътешествия из „обитавана от духове къща“
ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Helix си има своите слабости. Някои от диалозите може да ви се сторят като удар с чук, историята става безсмислена от време на време, а и ще трябва да повярвате сляпо на използваните уж научни изводи. Но сериалът, който в първия си сезон проследява екип на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC), опитващ се да разгадае появата на странен вирус на Арктика, е забавно луд и лесно успява да жонглира със зрителя в нескопосаното си желание да го съсредоточи върху главната история. Оригиналният монтаж и куриозният саундтрак предпоставят за една зловеща атмосфера, която често издига Helix на друго ниво, превръщайки го в нещо невиждано за телевизията.
БОНУС: Финалът на първия сезон на Helix беше изключително объркващ и както трейлърите за втория сезон подсказват, драмата ще се пренесе от ледената Арктика в тропическите джунгли, така че не се очаква особена приемственост. Първият сезон следваше строга сюжетна линия, но хвърляйки око на епизодите „Pilot“, „Vector“, „274“, „The White Room“, „Level X“ и „Black Rain“, би трябвало да придобиете ясна представа за сериала.

Looking
ea288e7f1b8749e4c9da36f67ed8def2
Сезон 2 започва на 11 януари по HBO
НУЖНО ВРЕМЕ: 8 половинчасови епизода, които ще пропилеят живота ви в добрия смисъл на думата
ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Престъпно подцененият Looking се отличава с начина, по който съдържанието му просто съществува. Развиващ се в гей обществото на Сан Франциско, той не е особено бляскав, както се очаква, (освен когато посещава фестивала “Фолсъм стрийт” – ежегодно “кожено” гей събитие), но като цяло няма за цел да ви шокира излишно. Всъщност, той има за цел да разкаже невероятно богати и съвременни истории за нашето възприятие за света и къде се намираме в него. Ставаме свидетели на това как героите му търсят любов, щастие, успех и чувство за принадлежност. Looking често борави с големи дози хумор, но най-вече служи, за да ни напомни, че не всеки телевизионен сериал се нуждае от зомбита, скандали или сложни сюжетни линии, за да улови вниманието ни. Понякога по-тихите са тези, които имат да кажат повече неща.
БОНУС: Ако трябва да изберете конкретен епизод, пробвайте с „Looking for Now“, „Looking at Your Browser History“, „Looking for $220/Hour“, „Looking for the Future“ и „Looking Glass“.

Sirens
cf3d64a0c1cf4930c9570814298187c9
Сезон 2 започва на 27 януари по USA Network
НУЖНО ВРЕМЕ: 10 похотливи половинчасови епизода
ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Базиран на едноименния британски сериал с продуценти Денис Лиъри и Боб Фишър, Sirens предлага глупав поглед върху живота на трима чикагски парамедици. Реално е малко повече от комедия за работното място относно трима мъже, които се сблъскват с различни трудности и които се замесват в големи каши постоянно. Ако Sirens беше само това, пак щеше да има смисъл да се гледа, но добавяйки още тежест чрез няколко фамилни и романтични връзки, сериалът може да се определи като успешен по няколко признака. Грубият тон на комедията не трябва да бъде изненада за феновете на предишната работа на Лиъри, но пък се откроява от останалите характерни за USA Network сериали. Ако това ви звучи добре, предвижете Sirens в началото на вашия списък за гледане и се заредете с носни кърпички, защото ще ви разплаче от смях неведнъж.
БОНУС: Задължителни за гледане са епизодите „Pilot“, „Rachel McAdams Topless“, „Famous Last Words“ и „Shotgun Wedding“.

Breaking Bad
f6d0ba09120f4494c40dd89f96f8dcb0
Преди година вече завърши, но новият му спиноф Better Call Saul започва на 8 февруари по AMC
НУЖНО ВРЕМЕ: 62 напрегнати и превъзходни часа гледане на най-добрия сериал в историята на телевизията
ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Да бе, сякаш имате нужда от извинение, за да изгледате наново страхотната работа на Винс Гилигън. Но ако пък случайно сте сред малкото, които не са го гледали (на инат), сега е времето да го сторите. Как иначе ще се сигурни, че сте адекватно подготвени за началото на Better Call Saul?
БОНУС: Изберете Покемон подхода. Така или иначе трябва да изгледате всичките епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × four =