Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

2

Нелеп

FIRSTLOOK: GALAVANT

Телевизия: ABC

Премиера: 4 януари

Актьори: Джошуа Сасе (Rogue), Тимъти Омъндсън (Psych, Jericho), Вини Джоунс (Arrow, Snatch), Карън Дейвид (Pixelface, Castle) и др.

Зрители: 7.80 млн.

 

Не знам откъде да започна или дали да започвам въобще. Обаче като гледам колко милиона са гледали премиерата на това… нещо, си правя извода, че в Щатите имат нужда от комедии на килограм. Е, от ABC се стараят да задоволят тези страсти, но и разглежданият тук минисериал ще пожъне слава, подобно на вече спрените „гениални” сериали Selfie и Manhattan Love Story.

Galavant е нещо като музикална средновековна комедия или средновековен комедиен мюзикъл. Композитор е Алън Менкън (The Little Mermaid, Aladdin, Beauty And The Beast), а основен текстописец Глен Слейтър (The Little Mermaid, Tangled). Споменавам неслучайно тези имена, защото те сигурно са ви разкрили в какви дълбочинни измерения на забавата ще се гмурнем… Историята? Любимата на Галавант е отвлечена от гадния крал Ричард и смелият главен герой се впуска в приключения, за да я спаси. Героите пеят и се веселят, танцуват и подскачат, и се шегуват с неприлични шеги. Не очаквайте обаче тук хумор примерно а ла The Black Adder, всичко в Galavant е прекалено плоско, наивно и в повечето случаи просто не е смешно – смехът, доколкото го има, е в някой и друг кратък виц. Отначало може да изпитате усещането, че песните не са лоши, което е и самата истина, но след десетата минута всички ще ви се сторят еднакви и предвидими, каквито всъщност са. А когато в рамките на 20 минути, колкото е дължината на всеки епизод, на няколко пъти изпитате скука и то по време на комедия, значи нещата не са никак розови.

По нелепост (нали се сещате – толкова е нелепо, че чак ви е неудобно да гледате), Galavant е на път да достигне „фаворита” ми от миналата година The Librarians. Спасява го това, че сериите са кратки и на това отгоре са само осем – тоест няма дълго да ни занимава със себе си.

  1. Ashikov

    Мен също нищо не ме подразни. Гледа се на един дъх и определено ще се следи.

  2. Веселин Вълков (veso79)

    На мен лично ми допадна, разпускаща пародийка, отдавна не бях гледал нещо с което да се отпусна и да само да се смея. Омръзнаха ми сериали за зомбита, вампири и разни правоохранителни или шпионски агенции. Само дето пеенето малко ме дразни, но за сметка на това имам бат Вини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 7 =