mad dogs

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Приятен

Firstlook: Mad Dogs

Направо се учудвам в каква хубава серия съм от нови сериали. Чудесен пилотен епизод!

Историята в Mad Dogs се завърта около четирима приятели, които са израснали заедно и които отиват на гости на друг свой близък приятел. Той е пенсионер, живее в Белийз и се наслаждава на бохемския живот. Уж всичко е безпроблемно и той изживява мечтата на всеки мъж. Но впоследствие виждаме, че нещата не са толкова прости, колкото изглеждат.

Нещата се променят постоянно и от забавно тип Hangover („Последния ергенски запой“) преминаваме към пълен черен хаос. Точно и това е нещото, което ме спечели, защото този пилотен епизод има вид на част от филм. Тоест, ако имаме още час време, ще имаме завършена дебилна черна комедия. Няма как да не е доволен човек, който се кефи на този жанр. Да, нивото на оригиналния хумор не е върхово, но е приятно и е смесица от намеци за тайните на всички петима приятели.

Актьорският състав на Mad Dogs е доста шарен и успешен. Били Зейн (домакина на събирането, Titanic), Стийв Заан (Mind Games), Романи Малко (Weeds), Майкъл Империоли (Californication) и Бен Чаплин (Dates) влизат в ролята на петимата приятели. Интересното е, че сериалът е базиран на успешен английски сериал със същото име. И още по-интересното е, че Бен Чаплин участва и в двете версии. Актьорите правят съвсем прилично впечатление и всеки се връзва със своята роля. Нищо забележително (както в последно време в повечето продукции), но и нищо дразнещо.

Действието върви с прилична скорост и завършва грандиозно. Няма какво да ви споменавам подробности, не че ако прочетете някое резюме из тракерите няма да ви стане ясно, но все пак няма нужда. А и все пак сценарият не е от най-непредсказуемите. Но важното е, че се получава. Искали са да има забавни моменти – има ги; искали са да вкарат малко мистерии и тайни – има ги; опитали са се да покажат интригуващи образи – получило се е.

За съжаление, напоследък оригинални и невиждани идеи почти няма. Сериалите не са изключения – изключително дразнещо е как Холивуд правят римейки на всичко що е успешно из целия свят. Дали датски, шведски, мексикански, английски сериали… Тъпо, но е факт, че аз не бях чул за този английски сериал и ето, че тази версия ми допадна. Стискам палци да бъде поръчан и да видим още епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + eighteen =