Как да ти се размине с убийство?

Учителят ви ви вбесява, приятелката ви прекалява с нервните изблици.. ПМС-то е вече ежедневие, котката се е изпикала в обувките ви, бачкали сте 10 часа, а бабичката в автобуса ви чете лекция по възпитание: „Винаги отстъпвай мястото си в обществен транспорт!“, шефът мрънка, че overtime-ът, който правите, е сигнал, че сте слабо организиран, от енергото пристига сметка за 350 лв, за капак са ви преджобили в метрото и са ви отмъкнали всички документи… Затваряте очи, но сънят не идва, само една мисъл ви владее – “Някой трябва да го отнесе… ще убия някого!”.

И макар това да остават само болни помисли, които преминават през главата ни всеки път, когато ни писне, трябва да си признаем, че толкова сериали са ни подготвили да го направим безупречно и най-важното – без да ни хванат!

15 сезона на CSI: Crime Scene Investigation (и кой знае още колко ни чакат), пък и на целия франчайз заедно с CSI: Miami & CSI: NY от години ни разкриват всички методи на разследване на инцидентни или внимателно планирани убийства. От опит знаем, че слабите места на повечето злодеятели са:

 • Косми – без значение дали страдате от косопад или просто не сте се епилирали, то дръжте космите върху тялото си! Очевидно съществува база от данни, която съдържа информация за генетичния материал на всеки човек, извлечена от космения му материал.
 • Частични отпечатъци – оставянето на частични отпечатъци ще гарантира най-прекия ви път към панделата дори и ако нямате криминално досие. Пък и признайте си – ако сте допуснали това, то значи сте доста немарлив аматьор и сте се издънили поне на още няколко нива! Ръкавиците струват стотинки, а едно руло найлон винаги може да се събере в багажника.
 • Кожа под ноктите на жертвата – да, понякога жертвата се оказва по-борбена и не иска да приеме това, което сте решили за бъдещето ѝ, затова моля, избирайте си я без ноктопластика! Така ще си спестите както последващ дискомфорт по отношение на грижата за вашата кожа, така и разни издайнически драскотини.
 • Специална боя/гуми за колата, налични за продажба само в един щат на САЩ – избягвайте да се грижите за колата си с уникати – това ви прави лесно проследими. Ако ли пък не – използвайте обществения транспорт… той и без това е създаден за наше удобство.
 • Гилза на местопрестъплението – ако използвате огнестрелно оръжие, то бройте с колко куршума тръгвате и с колко се връщате особено ако пораженията по жертвата са входно-изходни рани. Ако не друго, поне нека се поизпотят докато разберат какъв калибър сте ползвали.
 • Да бъдете подстрекател чрез интернет – принципно да накарате през интернет един непознат да пречука вашия избор за жертва не изглежда лош план, но… ако вие успеете да влезете в deep net-a, какъв е шансът и екипът по разследването да го стори? Затова… трийте си history, cache и cookies от браузъра и няма да имате проблеми 😉
 • Локация: Маями – има както позитиви, така и негативи да изберете това място, за да извършите вашето злодеяние. От една страна, конкуренцията е доста голяма – там върлуват редица други серийни убийци (за справка вижте в Dexter за какво чудо говорим…) и може да се окаже трудно да се уредите с жертва. Ама ако решите да сте copy cat би могло да ви се получи. 😉 Дали ще сте The Ice Truck killer, The Skinner, The Trinity Killer, The Doomsday Killer или пък The Brain Surgeon си е изцяло ваш избор. 😉 От друга страна, високата концентрация на серийни убийци предполага доста добри специалисти по разследване, тренирани ежедневно да се справят с подобен тип деяния (за справка – Хорейшио). Тъй че локацията е по-скоро за напреднали!

Така може да продължим до безкрай… Важното е, че имаме самочувствието, че сме подготвени. 😉 А вие какво научихте от поредния крими сериал?

Но нека не ставаме самонадеяни, да броим до 10 и помислим малко – учителят просто таи надежда от нас да излезе нещо и си позволява да ни стъпва на врата само и само за да ни амбицира; приятелката си е такава – цупи се от време на време, ама като я цункаш по челото – веднага ѝ минава; на котката може и да ѝ се случва да прави мизерии, но пък вечер е хубаво, когато ви мърка в краката и ви пази леглото топло; докато правите място в автобуса на някоя старица си мислите: „Дано някой направи място и на моята баба…“; на шефа работата му е да мрънка, но дойде ли моментът да определи коледния ви бонус, усещате, че се е сетил за всички пъти, в които сте се справяли с наистина предизвикателни крайни срокове; двойната сметка за тока тоя месец означава, че другия няма да има сметка (А дано!); документите ви и без това вече бяха захабени, а на тая снимка пък никога не сте се харесвали…

Затова я си пуснете една комедия за разтуха…

 1. Scarface

  Интересно четиво! 🙂
  Това е повече към отдела forensics и може би почти всичко е покрито. Иначе аз бих прибавил и „добро алиби“. Откриват гилза изтреляна от твоето законно оръжие – Да, но аз межу 12 и 2 часа съм бил на парти и имам 50 свидетели и след това откривам, че пистолета ми е бил откраднат. Откриват косъм в дома на жертвата – Да, но аз съм бил на 500 километра от местопрестъплението.

 2. Стефан

  Хехе, краят най-много ми хареса. 🙂 Да живее оптимизма.

 3. rungel

  @krem_ka, ти пишеш на тема как да ти се размине с убийство, аз през това време правя списък с потенциални герои, които ще си заминат най-вероятно през този тв сезон, после иди доказвай, че няма картелно споразумение 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × five =