Empire

Рейтингите на Empire са неотразими

Ако предположението ви е, че рейтингът на Empire отново се присмя на законите на телевизията и направи нов рекорд, то определено сте на прав път.

Новият епизод на сериала от сряда привлече 12.9 милиона зрители и отбеляза впечатляващия рейтинг от 5.1 в категорията 18-49 години. Това е 6-процентно увеличение спрямо предходния епизод, който, разбира се, също чукна рекорд.

В общи линии зрителите на Empire се увеличават с всеки следващ епизод или с други думи в продължение на шест последователни седмици. При възрастните (18-49 год.) сериалът е отчел ръст в пет от шестте си епизода. Търсейки за историческа справка, за да можем да придобием по-ясна представа за успеха на сериала и да го сравним с други драми, попадаме само на мнението на един телевизионен анализатор: „Не съществуват други нови телевизионни проекти, които да проявяват такъв растеж в рейтингите след премиерата си. Empire надмина всички отчетени до момента рейтинги с пийпълметричната система Нилсън“. Случаят на Empire стана безпрецедентен, след като преди две седмици хип-хоп драмата постигна най-продължителен растеж спрямо която и да е друга шоу програма през последните 23 години.

Има обаче един драма сериал, който към момента в абсолютни стойности Empire не може да победи – става въпрос за зомби драмата на AMC The Walking Dead. Излъченият в неделя епизод отчете 6.2 рейтинг. И ако до преди две седмици бяхме сигурни, че TWD няма достоен съперник сред всички останали драми, то сега вече не сме толкова сигурни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + 9 =