Comic-Con

Пропуските за Comic-Con 2015 разпродадени

Рекордно бързо разпродаване на пропуските за тв събитието на годината Comic-Con отчетоха организаторите.

От UT San Diego съобщават, че пропуските за изключително популярния Comic-Con са се разпродали за рекордно бързо време – само един час! С 30 минути по-бързо спрямо миналата година.

[за събитието не се продават билети, а пропуски (или баджове) с определено времетраене от 1 до 4 дни]

Тази година, 4-дневното събиране за любители на поп-културата ще се проведе в Конферентния център на Сан Диего между 9ти – 12ти юли. Събитието редовно успява да събере около 130,000 посетители от цял свят, включително топ холивудски продуценти, актьори и известни личности както от големия, така и от малкия екран.

Надеждите на много фенове, желаещи да си купят дори еднодневен пропуск онлайн, бяха разбити, когато организаторите на събитието публикуваха следното съобщение в 10 сутринта: „Пропуските за Comic-Con 2015 са разпродадени! Благодарим ви за подкрепата. Благодарни сме ви за огромния интерес.”

Реакциите на феновете в Туитър, които не успели да се сдобият с пропуск за събитието, варират между кротко примирение до гневни изказвания. Един фен, дори отбелязал популярността на Comic-Con извън конферентния център.

„Не ни трябват кирливите ви баджове, за да се кефим на #ComicCon2015. Gaslamp Quarter ще бъде наш!” – сподели Тереза Хернандес от Сан Диего в нейния Туитър.

Съботната разпродажба бележи втората година от въвеждането на нова система за покупка на баджове, която бе въведена с цел да се избегнат техническите проблеми, с които Comic-Con International се е сблъсквал в миналото, когато всички потребители се логват по едно и също време, за да си закупят пропуски. Настоящата система избира потребители на случаен принцип и им дава достъп до системата, за разлика от предишната, която е действала на принципа „first come first served” – първите регистрирани са с предимство.

През предишни години Comic-Con International са провеждали разпродажби на закупени баджове, които са били върнати, но такива не се проведоха през 2014 и организаторите съобщиха, че е малко вероятно да се състоят и тази година.

Comic-Con отдавна надрастна капацитета на конферентния център, но организаторите са официално задължени да останат в Сан Диего до 2016 (включително). Оттам нататък обаче пътищата са отворени. Кабинетът на кмета на Сан Диего, Кевин Фолкнър, и туристическата организация в града правят всичко възможно да задържат организаторите и за 2017-2018, но това зависи от местните хотелиери и дали ще запазят разумни цени по време на събитието.

От туристическата организация съобщават, че в момента преговарят с хотелиерите да запазят същите тарифи от 2016 за 2017-2018г., но някои хотелиери все още са против предложението. По време на миналогодишната конвенция хотелските тарифи варираха между $161$ до $380 на вечер.

През същото време, градовете Лос Анджелис и Анахейм се опитват да привлекат Comic-Con International да се премести при тях. Но това не е нищо ново. Плановете за разширяване на Конферентния център в Сан Диего пропаднаха миналата година, след като съдията реши, че планът за финансирането на $520 милионов проект с хотелиерско-одобрени такси бил неконституционен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 2 =