the-x-files

Завръщането на The X-Files е почти сигурно

Възраждането на The X-Files е по-сигурно от всякога.

Националната американска телевизия FOX е съвсем близо до подписването на официална сделка по повод завръщането за нови епизоди на култовия сай-фай сериал, който се излъчваше от 1993 до 2002 година в националния ефир. Според слухове, телевизията е решила да подпише договор за продуцирането на малък брой епизоди, все още неясно точно колко, но се говори за по-малко от десет епизода (между 6 и 10). Все пак разговорите с дъщерната компания 20th Century Fox Television продължават и към момента.

Целта на новите епизоди на The X-Files е да бъдат завършени някои от сюжетните линии, които за нещастие бяха пропуснати във втория филм от 2008, носещ името I Want To Believe. Причината за „стеснения“ сезон се корени в сюжета и в графика на част от екипа. Постоянно ангажираните Джилиън Андерсън и Дейвид Духовни могат да отделят време единствено за снимки на няколко епизода. Дуото, което в интервюта през годините винаги е споменавало, че е готово да се завърне за още от „Досиетата“, се е съгласило да участва в новите епизоди. Мич Пиледжи (Уолтър Скинър) също води разговори с продуцентите за евентуално завръщане. Очаква се и други актьори от оригиналния състав да изиграят отново ролите си.

Въпреки всичко графикът остава най-непреодолим. Това че новата NBC драма Aquarius, в която Духовни играе главна роля, ще се излъчва през летния сезон, помага доста. Както и фактът, че BBC сериалът The Fall с участието на Джилиън Андерсън не се очаква да започне снимки по третия си сезон до края на календарната година.

Освен актьорския състав, създателят Крис Картър публично заяви, че ще работи по новите епизоди като сценарист и продуцент. Не е ясно дали Франк Спотниц ще се присъедини към екипа за завръщането на сай-фай легендата, но се говори, че това е едно от условията на Картър. Спотниц в момента работи по третия сезон на Crossing Lines, който се снима в Европа.

За съживяването на The X-Files вървят слухове през последните няколко месеца, а първата официална новина дойде от конференцията на Асоциацията на телевизионните критици в САЩ, където от FOX заявиха пред репортери, че се водят разговори за възраждане на сериала. „Истински напредък“ е постигнат буквално в последния месец, след като източници твърдяха през януари, че екипът на Картър и FOX са „далеч от постигане на съгласие“. Ако The X-Files наистина се завърне, това ще е второто подобно съживяване след продължаването на екшън драмата 24, която излъчи 12 епизода през 2014 под името Live Another Day. Припомняме ви, че и NBC продуцира нови епизоди на Heroes, които ще бъдат излъчени през лятото на тази година.

За финалното решението на FOX относно нов сезон на The X-Files със сигурност ще научим през идния май месец, когато телевизиите подготвят програмните си схеми за предстоящия тв сезон 2015-2016.

  1. Анонимен

    Според мен няма да има голям успех това завръщане. Целта е сигурно да се стигне до край на историята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 14 =