Миналата година само 12 нови сериали бяха подновени за втори сезон. Тази бройка вероятно ще се запази и в края на сегашния тв сезон, който беше силен за новите проекти.

На девет нови сериали вече бяха поръчани втори сезони, сред които Empire, Gotham и The Last Man On Earth на FOX, Madam Secretary, Scorpion и NCIS: New Orleans на CBS, The Flash и Jane the Virgin на The CW, както и How to Get Away with Murder на ABC, за чието подновяване стана ясно в промо видео след финала на сезон 1.

Някои от новите предложения на ABC почти сигурно ще се завърнат и през есента – комедиите Black-ish и Fresh Off The Boat (въпреки скандалното напускане на Еди Хуанг), а мистерията Secrets & Lies засега има добри шансове за нови епизоди. Същото важи и за новата драма iZombie на The CW, която най-вероятно ще излъчи втори сезон през пролетта на 2016. И, ако рейтингите се задържат, почти сигурно ще може да видим продължението на новия A.D. на NBC (вероятно пак по Великден).

Има и други нови сериали с шансове за втори сезон, но сравнително по-малко от споменатите вече. Сред тях са The Mysteries of Laura на NBC и CSI: Cyber и The Odd Couple на CBS. Излъчването на CSI: Cyber бе отложено заради баскетболни мачове, но поредният спиноф на CSI се завърна миналата седмица и следващите няколко излъчвания ще бъдат от важно значение за бъдещето му. Комедията The McCarthys и драмедията Battle Creek със създатели Дейвид Шор и Винс Гилигън също на CBS нямат реални шансове за подновяване.

Най-непредсказуемите сериали на CBS тази година са оригиналният CSI и новата драма Stalker. И на двата бяха намалени първоначално поръчаните епизоди, така че да приключат по-бързо и да отворят място респективно на Battle Creek и CSI: Cyber. Рейтингите на спинофа CSI: Cyber е възможно да бъдат фактор при вземането на решението дали да бъде прекратен първият сериал от франчайза след цели 15 сезона. CBS е позната с бавенето на подобни решения до последната възможна минута, така че вероятно ще изчака завръщането на Stalker за последните епизоди от сезона на 4 май.

Никой от другите сериали ветерани на CBS не изглежда заплашен – това са NCIS, NCIS: Los Angeles, Elementary, Hawaii Five-0 и Blue Bloods, всички продукция и собственост на CBS, следователно печеливши и поради добри международни продажби. The Good Wife пък е твърде престижен, за да му бъде дръпнат шалтерът, макар че рейтингите му са повече от плачевни. Телевизията вече поднови всички стари комедии, а Criminal Minds и Person of Interest се очаква да се присъединят към тях съвсем скоро.

Минаваме на NBC, която вече поднови най-силните си представители – драмите The Blacklist, Chicago Fire, Chicago P.D., Law & Order: SVU и Grimm. Всички останали нямат шансове, освен A.D. и The Mysteries of Laura, за които споменахме по-горе.

Миналата година NBC се довери само на две комедии – ветерана Parks & Recreation и новака About a Boy. Комедийният недостиг стана още по-мъчителен за телевизията и през този сезон, след като нито една от новите комедии не заслужи правото си на завръщане. Ако все пак има печеливши, то това ще е единствено заради нуждата от запълване на програмната схема през есента. Undateable и One Big Happy са сред възможностите. Marry Me няма шанс, а About a Boy е на кантар.

Що се отнася до драма сериалите, The Night Shift не успя да извлече максимума от помощта на хитовото реалити The Voice. Другата причина за мрачното бъдеще на медицинския сериал е доброто представяне на обещаващия нов спиноф на Chicago Fire – Chicago Med, чийто един вид пилотен епизод бе излъчен в рамките на сезона на неговия по-голям брат. Constantine и State of Affairs могат само да мечтаят за още епизоди.

Във втората част от поредицата очаквайте прогнози за сериалите на ABC, FOX и The CW.

 1. Анонимен

  Мисля, че ще прекратят CSI и на негово място ще дават CSI: Cyber.

 2. News

  Някой който е доволен от Gotham? Има ли смисъл да му дам втори шанс, изгледах две серии и останах много разочарован.

  • Анонимен

   Готъм е добър ако гледаш филми и сериали по комикси мисля, че ще ти хареса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 10 =