ТВ сезон 2014-2015 е в края си. Кое обаче (не) си заслужаваше през приключващия сезон.

Първата част от поредицата може да прочетете тук, а втората – тук.

Fresh off the Boat (нов, подновен) – Ето тук може да видите впечатленията ми от пилотния епизод. Нещата не се промениха чак толкова, но все пак ми допадна и догледах целия сезон. Гледайки него и Black-ish паралелно продължавам да съм на мнение, че са изключително сходни. Комедията е базиран на истинския живот на Еди Хуанг и неговата книга. Самият той се отказа от сериала. При положение, че повече прилича на драма, странно е решението да се направи като комедия. Но абстрахирайки се от всички тези неща – готин, разтоварващ сериал. Актьорите са адски симпатични и се получават забавните сцени.

The Last Man on Earth (нов, подновен) – Идеята, че един неудачник е последният човек на Земята си беше достатъчна да ме привлече като зрител, но с всеки следващ епизод ставаше все по-клиширано и безинтересно. Като дори последните 2-3 си бяха мъчение за гледане, без грам хумор. Подновен е, тъй че ще видим какво ще се случи. Хубаво, вкараха нишка на заитересованост с последния кадър с космонавта Милър, но ще им трябва доста повече, за да задържат вниманието на зрителите. Просто уникалността (ако изобщо може да се нарече така) на сериала изчезна и се превърна в типичен ситком, който с нищо не се отличава, дори напротив – виждано, стандартно и на всичкото отгоре без хумор и забавни моменти.

New Girl (4-ти сезон, подновен) – Прекрасен сезон, изпълнен със забавни сцени. Този сериал продължава с тенденцията всеки нов епизод да показва дебилни случки и истински неподправен хумор. Решението на сценаристите да си кажем сбогом с Коуч във финалния епизод беше интересно. Има нужда от малко разнообразие в актьорския състав, въпреки че той беше симпатичен. Ще липсва много, но все пак си мисля, че няма да отсъства за дълго. Ще видим, с кеф чакам новите епизоди.

Secrets and Lies (нов, подновен) – Не съм гледал оригинала и това си е поредният проект, който американците взимат наготово и правят тяхна интерпретация, преработена за техните зрители. Хареса ми. По принцип съм фен на сериалите, в които има една идея и я проследяваме във всичките епизоди. Така и тук – едно убийство, сумати заподозряни, изненадващ край и изненадващ убиец. Долу-горе им се получи. Да, имаше си слабите епизоди, тип пълнеж, но като цяло беше на ниво. Раян Филип се справи доста добре, за разлика от мацката, която е толкова бездарна и дразнеща, че беше причината да се замисля дали да продължавам със сериала след пилотния епизод. Стана ясно, че е подновен и в новия сезон ще видим нова история и нови персонажи (по подобие на American Horror Story). Ако си търсите нещо по-заплетено и по-различно от сериалите тип нов случай всяка седмица, един епизод и трохичка от главната история, действайте смело. Има реалната опастност да ви хареса.

Person of Interest (4-ти сезон, подновен) – В предишната обща статия си пожелах да не съжаля, че всичко не е свършило след края на предния сезон. Е, не просто не съжалявам, а съм безкрайно щастлив! Засега това е най-добрият сезон на сериала и изобщо най-добрият от всички, които наблюдавам тази година (дали стари или нови сериали)! От всички midseason-и на сериалите, този беше един от най-силните и интересни! Дори не ми и беше попаднала информацията, че Сара Шахи ще отсъства от сериала предварително и им се получи. Определено ще се радвам да я видя отново. Финалът беше адски силен и добре измислен! Изобщо борбата на Машината срещу Самарянин беше добре измислена и се убеждавам отново колко силна роля имат сценаристите. Адмирации! За пореден път агитирам да го загледате, заслужава си всяка една минутка!

Gotham (нов, подновен) – Стигаме до един от отличниците през този сезон. Тук може да се види впечатлението ми от пилотния епизод. Опасенията ми, че Макензи не е подходящ за Гордън тотално бяха разпилени – прекрасна работа, перфектен избор! С всеки епизод сериалът ставаше все по-силен и все повече грабваше вниманието на зрителите. Пингвина, Жената Котка, Отровната Айви, Загатката, Жокера, Плашилото… Будят интереса тези млади образи, които тепърва ще видим как се превръщат в известните злодеи. Робин Лорд Тейлър е безумно добър в ролята на Пингвина! Ненормален! Истински се забавлявах с някои сцени с него. Изобщо и сцените с малкия Брус бяха пипнати и е интересно как ще представям и неговата трансформация. Всичко е интересно, всяка история, всеки герой. Много, много силен първи сезон! Пак ще се повторя, както в статията – дори и да не сте фенове на комиксите, дайте му шанс, почти съм убеден, че може да ви допадне. Естествено, феновете, които на момента разпознават злодеите, се сцепват от кеф! Та, започвайте го, веднага!

Ще включва и The Odd Couple. Тук може да видите впечатленията ми от пилотния епизод. Опитах, наистина опитах, но ми беше трудно да продължа след 5-ти епизод. Доста еднотипни епизоди с еднакви шеги и доста, доста скука. Реших, че не си заслужава и си казахме сбогом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − fifteen =