ТВ сезон 2014-2015 е в края си. Кое обаче (не) си заслужаваше през приключващия сезон.

Първата част от поредицата може да прочетете тук, втората – тук, а третата – тук.

Внимавайте за спойлери!

Dig (нов, 10 завършени епизода) – Първата ми асоциация след пилотния епизод беше „Шифърът на Леонардо“. Изобщо цялостната обстановка е в точно този стил. Конспирация, мистерия, кой добър, кой лош – всичко си имаше. Започна съвсем нормално, без да оставя у зрителя усещането, че е неземен хит и че сценаристите откриват топлата вода, така и протече целият сезон. Имаше доста бавни епизоди, но като цяло бяха нелоши 10 епизода. Не очаквах нещо специално и това и получих. Не е нещо негледаемо и скучно, но си остава един обикновен проект. И вече почти не го помня, тъй че по-добре изгледайте Шифъра и „Ангели и Демони“ отново, вместо тези 10 епизода.

Forever (нов, прекратен) – Ето, че стигаме и до проекта, за който много ме е яд! ABC подновиха такива безумни неща, но не дадоха шанса на нещо свежо… Пълна глупост! Тук може да видите впечатленията ми от пилотния епизод. Сега като го чета шест месеца по-късно осъзнавам, че почти всичко, което си пожелах, се сбъдна – видяхме раждането на един изключително симпатичен образ (този на Хенри), видяхме силната химия между главните герои (и с Джо, и с Лукас, та даже и с Ейб), която е толкова рядко срещана, че дори и само за това трябваше да му се даде шанс. И по-интересното е, че рейтингите си бяха доста прилични и други тъпотийки бяха подновени. Единственото, което не ми допадаше, е това, че не разгърнаха повече идеята за безсмъртността. Като изключим, разбира се, появите на Адам и финалните епизоди, които бяха страшно силни. Въпреки спирането на сериала, препоръчвам ви да го изгледате. Изгледайте тези 22 епизода и се насладете на интересните случаи и готините герои, които бяха изиграни перфектно от актьорите. Историята е завършена и си заслжуава да се види. Сбогом, Хенри Морган!

Hawaii Five-0 (5-ти сезон, подновен) – Това беше най-тегавият сезон от началото на сериала досега. Не знам дали ми писна, или сценаристите ептен през просото го дават… Не знам. Да, налице са си неангажиращите случаи, които по шаблон вече ги разкриват във всеки епизод, но нещо друго трябва да се случи. Вкараха свежи редовни попълнения в екипа и се опитват да освежат, признавам. Сценаристите трябва да се заемат с това. Нещо по-грандиозно трябва да се случи. На път са да ме загубят като зрител, ако продължават така.

Agents of S.H.I.E.L.D. (2-ри сезон, подновен) – Страхотен нов сезон! Усети се разликата с първия – вече тук нещата са улегнали, с една главна идея и следването ѝ през всички 22 епизода. Миналата година бях удивен как преплетоха втората част на Капитана с епизод от сериала. Е, тази година го направиха по брилянтен начин като прелюдия към Avengers. Убийствено добре! Адмирации! Финалните епизоди бяха може би най-добрите досега. Финалът беше крайно интересен и останаха толкова въпросителни, че с кеф сега на момента бих загледал нови епизоди. Много, много добре. Учуди ме идеята със Симънс, но ще видим какво точно ще се случи. А и идеята със Скай и надарените хора също буди интерес и се надявам да я развият добре. Пък и се надявам Уорд да бъде убит по брутален начин в бъдещите епизоди… Изключително дразнещ образ, но добре изигран. Важното е, че е подновен и се надявам да продължат с преплитането с Марвел филмите.

The Blacklist (2-ри сезон, подновен) – Сега прочетох какво съм писал за предния сезон. Наистина той беше убийствено добър и разбираемо очакванията ми за този сезон бяха доста големи. Дали заради това, или заради нещо друго, но останах тотално разочарован. Хубаво де, от части разочарован, защото последните 6-7 епизода бяха силни. Но не мога да си кривя душата и да не отбележа, че първите 15 епизода бяха доволно скучни и изобщо не се вписваха след чудесния първи сезон. Ако не бяха другите епизоди, веднага бих нарекъл този сезон едно от „разочарованията на годината“. Е, не е случи така (за щастие) и финалът им се получи. Доста добре завъртяха нещата с агент Кийн. Поне първите епизоди от новия (трети) сезон ще са доста различни от концепцията на двата сезона, но се надявам сценаристите да имат ясна представа накъде да завъртят сериала. Трябва да се спомене и убийството на Том Конъли. Някак си нещата се нареждаха и оправдаването на Елизабет се виждаше на хоризонта и видиш ли тя прави нещо, което няма как властите да простят. Това ми седи малко странно, но поне най-накрая разбрахме какво се е случило в злополучната вечер с пожара. Наесен ще видим новите епизоди. Надявам се да вдигнат скоростта малко и да се доближи до прекрасните епизоди от първия сезон.

Arrow (3-ти сезон, подновен) – Миналата година си пожелах да видя едни качествени crossover епизоди между новия The Flash и Arrow. Това се случи по чуден начин – видяхме редица образи, които се преплетоха страхотно с двамата герои и най-важното – видяхме контраста между тях. Убийството на Сара бе последвано от веригата от събития – видяхме Рас, видяхме един напрегнат midseason. Финалните епизоди бяха може би най-интересните от началото на сериала. Малкълм начело на Лигата, Оливър в отпуска, Рей на път да стане DC варианта на Ant-Man… Интересно, интересно. Вече излезе и трейлър на новия сериал спиноф на Arrow – Legends of Tomorrow. Също изглежда доста добре и с кеф ще го загледам догодина. Дано им се получи толкова добре, колкото с The Flash.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − eleven =