ТВ сезон 2014-2015 вече приключи. Кое обаче (не) си заслужаваше през изминалия сезон.

Първата част от поредицата може да прочетете тук, втората – тук, третата – тук, а четвъртата – тук.

Внимавайте за спойлери!

Brooklyn Nine-Nine (2-ри сезон, подновен) – Продължиха с изключително забавни епизоди. Определено това е най-забавното нещо, което наблюдавам в момента. Става все по-голям фаворит и е на път да отиде при другите любими комедийни гиганти. Истински забавни сцени и ненормално дебилни лафове. Изобщо главните герои са убийствена комбинация. На всяка сцена с Джейк и Бойл се попилявам от смях. Тъпичко извъртяха и вкараха любовни тръпки в Сантяго и Пералта. Доста клиширано, но пък финалът се получи и ми е много интересно кой ще е новият капитан. Продължавам да агитирам всеки да го гледа – заслужава си!

Grimm (4-ти сезон, подновен) – Подобно на миналата година (в миналогодишната статия), така и сега ще отбележа, че това си остава един от малкото „стари“ сериали, които поддържат добро ниво и имат добри нови сезони. Малко от старите неща могат да се похвалят с това. Сезонът беше добър, определено. Вече стана традиция Адалинд да има по едно дете в сезон, ето, че тук а-ха и да станат две (едното неродено). Но уви, остана само с малкия Ник (засега). Целият сезон беше на ниво и историята (ако може да се нарече така, защото реално зарязаха ключовете, картата и т.н.) вървеше плавно и във всеки епизод имаше част от нея, гарнирана с някакъв интересен случай. Финалните епизоди бяха доста добри и изненадващи, предвид убийствата на майката на Ник и Джулиет. Майката присъства общо в 5 епизода от началото на сериала и реално тя не е сред силните образи, но епизодът с нейното убийство беше брутално силен. И най-важното изненадващ! Една скоба да отворя – седмицата, в която излезе епизодът, в неделя беше деня на майката (по американски)… Докато другите сценаристи на другите сериали вкараха тематични послания в епизодите си, тези на Гримовете направиха това… Меко казано, брутално! Предвид обстоятелствата, смъртта на Джулиет не беше изненада за мен. Дори напротив – от части се радвам, защото си спестихме още 2-3 епизода от новия сезон, в които Ник я търси и т.н. Естествено, ще ми липсва, тя беше готин персонаж, но се получи добре и и се надявам да вкарат малко разнообразие и да се върнат към историята. Дали с ключовете, дали с кралското семейство (за което е ужасно малко обяснявано и изобщо споменавано), дали с нов злодей (все пак и Краля си замина), дали с нещо друго… Ще видим. Стискам палци, започваме да чакаме до октомври. И Беда сцепва! Истински Грим-Терминатор.

Modern Family (6-ти сезон, подновен) – Не знам какво да напиша за един успешен комедиен сериал. Като под успешен, разбира се, имам предвид адски забавен. Този сезон беше на ниво и беше по-добър от предишния. Много забавни сцени и убийствен Фил. Няма как отново да не отбележа, че този образ е умопомрачително забавен и най-силният от всички. Изобщо сериалът за поредна година доказа защо е един от най-успешните и защо няма съмнение, че ще продължи да бъде подновяван. Сега е интересно с дипломирането на Алекс как ще завъртят нещата, въпреки че внасянето на още една самостоятелна сюжетна линия винаги е опция и това е хубавото на този сериал – безкраен потенциал. Ще видим есента.

Black-ish (нов, подновен) – Нов, симпатичен и забавен комедиен сериал. Как да не се радваш? Тук може да прочетете впечатления от пилотния епизод. Целият сезон беше забавен и с всеки епизод ставаха все по-добри и вдигаха нивото. Цялостната идея се върти около афро-американската култура на бащата и това как той иска децата му да оценяват историята си. Сами се сещате, че това е предпоставка за безумни случки. Ако си търсите нещо неангажиращо, разпускащо и забавно, подхващайте го и опуквайте първия сезон. На есен ще видим новите епизоди.

The Flash (нов, подновен) – Ето, че малкото братче на Arrow приключи със сезона си. Това, което ми хареса в този сериал, е контрастът с Arrow и по-ведрият вид, изобщо по-светлия образ на Бари. Метахората бяха интересно представени, Сиско е чудесен образ и им „даваше“ страхотни прякори. Всичко беше на ниво. Crossover епизодите очаквах най-много и без никакво съмнение им се получиха доста добре. Единственото, което изключително много ме издразни, беше финалът. Абсолютно безсмислените действия и тотално сбъркания развой на нещата. Да, самоубийството на Еди беше добър момент, но връщането на Бари си беше чисто и просто безсмислено. Предполагам, че Бари ще се върне отново назад във времето и ще предотврати появата на черната дупка. Дали във филм, дали в сериал връщането в миналото винаги е рисковано и реално е слабото място на много от сценаристите. Повечето от тях се оплитат жестоко, ще видим тези как ще се справят. Ще видим и прехода към новия сериал, който ще събере редица образи от Arrow и The Flash. С две думи – хубав сериал, занимателни епизоди и чудни образи.

Supernatural (10-ти сезон, подновен) – Безумието продължава! Вече 3 сезона дълбаят към дъното и ето, че вече копаят отвъд тинята. Истинска глупост беше този сезон! Всеки един епизод беше направо мъчение за гледане. Не очаквах, че ще задълбаят със слаби епизоди, вместо да измислят нещо по-интересно и да се измъкнат от дъното. За съжаление, стана първото. Не очаквах, че толкова ще задълбаят с Белега и цял сезон ще проточат и няма да си напрегнат мозъците да измислят друго нещо. По-безмислен финал нямаше как да измислят! Ясно е, че на братята им е хоби да се спасяват един друг за сметка на целия свят, но тук вече си пролича изсмукването от пръстите на сценаристите и вкарването на това огромно Зло. И то не толкова самото вкарване на това нещо, а това, че Дийн не се притеснява да го отприщи и взема гениалното решение да убие Смъртта… което е тотално безсмислено! Това ще е първият сериал в живота ми, при който след 220+ епизода съм склонен да го зарежа. В последните три години през средата на месец май казвам, че „ако нещо не се промени драстично, навярно ще го зарежа“. И сега казвам същото нещо. Надеждата ми умира последна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + twelve =