Forever

Фенове спасяват Forever

Случва се почти всеки сезон. Телевизиите взимат грешни решения. Тази година най-лошият ход се оказа прекратяването на Forever от страна на ABC.

Още преди да се разбере съдбата на Forever окончателно, феновете на сериала показаха на ABC колко страстно обичат шоуто. Именно те изиграха ключова роля в поръчката на пълен сезон, след като подеха кампания миналата есен. Надеждите бяха, че ще постигнат същия успех и по отношение на подновяването, но уви ABC се оказа твърде късогледа, за да види потенциала на сериала.

Целта на феновете сега е да накарат ABC да промени решението си или да позволи друга телевизия да поднови шоуто, било то TNT, или стрийминг компаниите Netflix или Hulu. В случай, че смятате определението „лошо решение“ за субективно, ето фактите:

Entertainment Weekly проведе анкета „Кой сериал ще ви липсва най-много?“. Forever разби класацията, събирайки цели 43.7%, на второ място със скромните 16.47% се нареди The Mindy Project, който, забележете, вече е подновен от Hulu. За справка в същата анкета Two and a Half Men събра едва 2.9% от вота на зрителите. В подобно допитване в сайта SpoilerTV Forever оглави списъка с 27%, а на второ място се нареди The Mentalist с 14%. Deadline също изтъкна силния рейтинг на финалния епизод (1.1/4), което се равнява на 70% подобрение за ABC във вторник вечер.

Forever се излъчваше срещу ожесточена конкуренция от много наложили се сериали. Но въпреки това краят му изравни по рейтинг финала на четвъртия сезон на Person of Interest (CBS) в групата 18-49. Прекратеният сериал дори би драмата на CBS в подгрупата 18-34 както и в категорията жени 18-34. Други телевизии взимат предвид възрастовата структура на аудиторията, но изглежда за ABC тя не е приоритет. За Netlix и Hulu, които се стремят да разширят пазарния си дял, привличайки и по-възрастни потребители, сериал като Forever изглежда апетитна хапка. Netflix пое Longmire – шоу, чиято публика е сравнима с тази на Forever, а рейтингите му са дори една идея по-слаби. Когато Netflix попита своите клиенти в Twitter кой сериал трябва да е следващият спасен, Forever пак изпъкна.

Сега повече от всякога сериалите зависят и от международната публика. Нима Forever не е успешен извън САЩ? Точно обратното! Forever разбива рейтинги във Франция и набира все повече последователи във Великобритания и Австралия, където цели вълни от нови зрители се влюбват в него и вдигат врява за още. Според Le Top Buzz Forever се нарежда на трето място по популярност във Франция, събирайки средно 6 млн. зрители. Имайте предвид, че населението на Франция е 65 млн., а на САЩ 320 млн. Във Великобритания финалният епизод зае шеста позиция за съответната седмица според TvGuide.

Феновете лобират за втори сезон предимно в социалните мрежи. Съществуващата петиция е събрала почти 50 000 подписа, като е подписана от фенове от 99 държави до момента. Можете и вие да се включите тук. В Twitter също се провеждат кампании в подкрепа на сериала.

Създателят на шоуто Мат Милър държи в течение всички заинтересовани. Той написа в Twitter: “Нищо ново към момента. Warner търси купувач. Следете за подробности“. Туитът съдържа и тагове на Netflix, Hulu и TNT. Целият каст също подкрепя феновете и няма търпение да продължи работата си. Демонстрираната ангажираност от страна на актьорите и създателя е още една причина сериалът да бъде подновен.

Съществуват още много причини, които да ни карат да вярваме, че Forever ще продължи и това е едно от най-страхотните неща на телевизията днес. Зрителите имат власт както никога досега. Те не са длъжни да се примиряват с кофти избора на неколцина изпълнителни директори и никога не е било толкова лесно да покажат какво им се гледа. Очевидно е, че публиката иска още Forever!

Мрежата, която бъде достатъчно проницателна, за да поеме този чудесен сериал, ще има вече изградена активна и лоялна публика. Предполага се, че мнозина от феновете, които все още не са абонати на Netflix или Hulu, ще станат такива стига Forever да се озове в ръцете на някоя от стрийминг компаниите.

Ако Forever ви липсва, подпишете петицията, разпространете във Facebook и Twitter и стискайте палци! #SaveForever

  1. Feyzi

    Помня, когато опитахме да направим същото с Lie to Me, да се надяваме, че Forever ще има по-голям късмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × four =