Ballers

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6

Свеж, приятен

Firstlook: Ballers

„Скалата! Скалата!“ се чува от публиката! И HBO се присъединява към продуцентите, които правят проект, зависещ изцяло от харизматичния Дуейн Джонсън – Скалата. И по-важното – правят проект, който да привлече Entourage феновете. И то във време, в което преди дни се завъртя филмът за Винс и компания в кината.

Историята в Ballers разказва за Спенсър Страсмор – наскоро оттеглил се футболист поради травма (говорим за американски футбол, да уточня), който работи във фирма за агенти на спортисти. На главата му е един ужасен шеф, който постоянно му напомня като сбърка нещо и реално го е наел единствено заради контактите му с играчите. Сблъскваме се с бляскавия и хаотичен свят на спортистите в един от най-американските спортове, който има милиони фенове. Подобно на Entourage, тук отново се залага на типичната обстановка – жени, бързи коли, лъскави къщи-замъци, непрестанните купони и проблемите на звездите извън терена.

Има някои сериали, които е абсурдно да оцениш само след един епизод. Да, ние се опитваме, но просто в някои случаи си е невъзможно. Е, такъв е и случаят с Ballers – само от 30 минути няма как да оцениш всичко. Придобиваш представа за обстановката, но другото ще се получи след няколко епизода. Тук загатват за отношенията агент-играч, за стремежа и целите им и с времето ще придобием по-ясна представа. Но определено е готино. С течение на епизода се запознаваме с проблемите на звездите и как Спенсър се опитва да им помогне, виждаме амбицията му да се превърне в истински самостоятелен агент.

Джонсън е един от изключително малкото млади актьори, който е толкова харизматичен, че би носил на плещите си дали филм, дали сериал, без проблем. Връщайки назад лентата, мисля, че той няма слаб филм. Признавам, това и ме накара да гледам новата продукция на HBO. Най-големият плюс на сериала е Скалата и това колко добре си пасва с ролята и се вписва в обстановката. Появата и на Питър Бърг (режисьор на пилотния епизод, както и на Lone Survivor, Battleship) беше приятна изненада. Още от дните му във Friday Night Lights ми е любимец.

Актьорският състав на Ballers е доста интересен и много лица се появяват в тези 30 минути. Роб Кордри (Ben and Kate) е шефът на Спенсър, Джон Уошингтън е проблемната звезда, а пък Омар Милър (CSI: Miami) е бившият съотборник. Разбира се, има още десетки души, които вземат участие и които вероятно ще виждаме и занапред, но тези се отличават.

Ако търсите нещо свежо и в стила на Entourage, то Ballers е точно за вас.

За почитателите на сериалите: Entourage и Survivor’s Remorse. Survivor’s Remorse

  1. Аshikov

    Може би от факта, че за 30 минути се опитаха да ни вкарат в света на Спенсър, на мен ми беше леко скучен. Все пак ще му дам шанс още няколко епизода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − twelve =