Killjoys

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

4

Фантастика без въображение

FIRSTLOOK: KILLJOYS

Телевизия: Syfy

Премиера: 19 юни

Зрители: 0.69 млн зрители

Актьори: Арън Ашмор (Warehouse 13, Smallville), Люк Макфарлан (Brothers & Sisters), Хана Джон-Камън (The Hour), Морган Кели (Being Erica) и др.

 

Killjoys е втората нова продукция на Syfy този месец и приликата с Dark Matter е, че също няма претенциите да е нещо кой знае колко стойностно. Основната разлика е, че е скучновата, съвсем повърхностна и без въображение, което за сай-фай сериал е пагубно.

Killjoys е от онези филми или сериали, в които действието се развива стотици, дори хиляди години в бъдещето (имаме космически полети, открити и заселени нови планети и т.н.), но хората са облечени по един и същи старовремски начин на всички обитаеми светове, оръжията са еднакви, речта също и т.н. Тоест – открили сме пътешествието в Космоса, но още носим памучни панталони и четем вестници. Фантастиката е в някой пейзаж, кацащ кораб и в социалното устройство на различните светове, и в тази среда се вихрят нашите герои наемници, които имат за цел да залавят хора по поръчка на голяма корпорация (естествено). Може и да звучи интригуващо, но изпълнението е повърхностно, действието е излишно объркано, интересни идеи липсват, а главната героиня Хана Джон-Камън е всичко друго, но не и актриса, заради която ще чакате с нетърпение следващата серия.

Накратко, Killjoys страда най-вече от липса на въображение – дано по-нататък се появи някое извънземно, че ситуацията е съвсем зле. Екшън сцените са смехотворни – от типа, в който героят крачи смело, а десетките лоши, които незнайно защо го нападат без оръжие, са повалени в забавен кадър. Някои биха съзрели потенциал занапред, но не и аз, защото си мисля, че на създателя Мишел Ловрета (Lost Girl) от една страна му липсват уменията да разгърне някаква интересна космическа история, а от друга не е в състояние да създаде правдоподобен свят с всички необходими детайли и герои. Ако сте запалени сай-фай маниаци му дайте шанс, но усещането да го гледате ще бъде все едно вече сте сложили предпазните колани и очаквате вълнуващия миг на излитането, а то така и не се случва…

 

За фенове на Firefly, Dark Matter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + ten =