ТВ сезон 2014-2015 приключи. Кое обаче (не) си заслужаваше през изминалия сезон.

Първата част от поредицата може да прочетете тук, втората – тук, третата – тук, четвъртата – тук, а петата – тук.

Внимавайте за спойлери!

Battle Creek (нов, прекратен) – Разочароващо беше, че този нов и разпускащ сериал не беше подновен. Изключително банален сюжет, но пък (по-важното) изключително готина екранна двойка бяха двамата детективи и при тях не само имаше наличие на химия, а струеше фонтан от химия. Безумно забавни и много готини образи. Да, като кажеш, че сериалът е по идея на създателите на Breaking Bad и House, очакванията неминуемо са високи. Имаше интересни случаи, имаше доволно забавни сцени, кеф, та кеф (за такъв тип сериал). Дори и да не сте го заглеждали, гледайте го. 13-те епизода са чудесни и са доволно разпускащи.

Survivor (30-ти сезон, подновен) – 15 години Survivor! Отбелязаха го по брилянтен начин. Страхотен сезон. И играчите бяха готини и цялостната идея на разделението също. Получи се един добър и интересен сезон, в който имаше редица запомнящи се играчи. Какво повече да искаш от сезон на Survivor? Финалните епизоди бих наредил до най-интересните в историята на предаването. И изобщо отдавна не ми се беше случвало да викам толкова за определен играч и той накрая да спечели. Майк наистина влиза в елитната група със своите 5 индивидуални победи. Велика игра. Идеята за новия сезон също е доста добра и подбраните играчи са силни и ще внесат разнообразие, защото някак си all star-ите писнаха с еднакви играчи. Тук бяха подбрани по-малко популярни, но също толкова силни. Стига, имаме Адрю Савич и Тери от 12-ти сезон. Безумно любими образи. Дори и Джо и Спенсър и изобщо и другите са чудесни. 

The Amazing Race (26-ти сезон, подновен) – Да не повярва човек, но и от „Надпреварата“ се подведоха по манията за сватосване и направиха тяхната Blind Date версия. Първоначално се издразних леко, но впоследствие се получи доста добре. Едни от най-забавните сцени бяха точно с тези двойки. Едни се харесаха, други си викаха до края, трети пък бяха тотално различни. Доста, доста добре се получи. Радвам се и че спечели най-заслужаващата двойка! Страшно симпатични и си личеше, че си допаднаха. Изпитанията, държавите, надпреварването… Кеф убийствен!

Daredevil (нов, подновен) – Тук може да хвърлите едно око за първи впечатления. Напълно подкрепям написаното. Наистина се отличи самата по-мрачна обстановка и реалността. Имаме един супергерой, но тук той е представен в пъти по-земно от която и да е друга продукция на Марвел. Виждаме как е спукван от бой и как през епизод трябва да го закърпват, но всичко това изглежда реално, а не просто някакъв грим и половин епизод пауза и започва наново сякаш нищо не му се е случило. Другото, което ми допадна, беше самата история. Една история – борбата на този слепец с престъпността и желанието му да защити своя град. Безумно точен избор за главен актьор. Тотално анонимен избор, но актьорът си свърши работата великолепно. Същото бих казал и за Винсънт Донофрио, който се превъплати в Уилсън Фиск. Толкова много дразнеше, че чак оценяваш колко точен е бил изборът на продуцентите. В края на сезона си го мразиш доволно много, както и трябва да бъде за злодей. И все пак нещата преливаха от добро в зло и не всичко беше бяло и черно. И за това заслужават адмирации сценаристите. Подновен е и с радост догодина ще изгледам втория сезон. Надявам се да задържат това върховно ниво (И да, заслужава си оценката от 9 в IMDB).

iZombie (нов, подновен) – Още едно свежо и хубаво ново сериалче успя да задържи вниманието ми, та даже вдигаше качеството с всеки нов епизод. Тук може да видите впечатленията ми от пилотния епизод. Сега като ги чета приятно се изненадвам, че съм сбъркал и основната идея в сериала беше разгърната в целия сезон. И то по-доста готин начин, а финалът беше страхотен. От статията може да разберете за какво иде реч, за да не се повтарям, но чарът на сериала е точно в иронията и абсурдността на сюжета – зомби-патолог яде мозъци и получава спомените на жертвата и някои от техните черти на характера, след което помага да се разкрият убийствата им. Цялостната обстановка е истински дебилна на моменти и е изпълнена със забавни сцени. 13 изключително готини и развлекателни епизода. Страшно доволен съм, че е подновен и догодина ще видим нови епизоди. Ако си търсите нещо разпускащо, отупвайте сезона.

Hell’s Kitchen (14-ти сезон, подновен) – Нелош сезон, допадна ми. За разлика от предния сезон, тук беше що-годе интересно. Да, на светлинни години от великите, силни сезони, но все пак беше добър. От участниците имаше някои интересни образи и се получиха интересни вечери. Изобщо в последно време забелязвам, че цялостното ниво на предаването сякаш падна и има нужда от освежаване. Ясно е, че от първия сезон програмата на сезона е една и съща, но старите сезони имаха нещо специално, нещо по-интересно. Докато в последните почти няма нищо запомнящо се. Дано следващият да е по-добър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × five =