Limitless

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Запазва духа на филма оригинал

Firstlook: Limitless

Учените от години твърдят, че използваме само 10% от мозъка си. Представете си, ако имате достъп до другите 90%… Е, през 2011 година нямаше нужда да си представяме, а го видяхме във филма Limitless с участието на Брадли Купър и Робърт Де Ниро. Страхотно филмче, което беше разтоварващо и със свежа идея.

Ето, че тук всичко се пренася на малкия екран. Първоначално си мислех, че става въпрос за reboot (рестартиране на идеята), но бях приятно изненадан, че действието се развива 4 години след филма. Всичко се случва в една Вселена и дори видяхме (и за в бъдеще отново ще се повтори) появата на Брадли Купър и неговия герой.

Интересното в случая на сериала Limitless е, че не е reboot, но реално почти същия сюжет представя както във филма този пилотен епизод. Купър беше неоценен автор, докато Браян е неоценен музикант. И двамата се докопват до мистериозното хапче посредством приятел, който бързо си отива от този свят и т.н. Предполагам, че веднага ви идва мисълта, че трябва да гледате филма преди този сериал. Не, не е така, няма нужда. Всичко откъм история се описва в този пилотен епизод. Виждаме цялостната история на Браян и става ясно накъде ще се завъртят нещата. Той се оказва (уж засега) на страната на полицията и с помощта на героя на Купър ще консултира детективите за различни случаи, докато пък самите началници в полицията искат да изучат какво прави Браян уникален и кой му помага. Да, познатата формула – агент и странен консултант. Тук, агентът е Ребека Харис (в ролята обичаната Дженифър Карпентър от Dexter) – решителна и устремена да разбере истината за NZT хапчето. Има и личен елемент – баща ѝ до някаква степен е имал допир до хапчето, но впоследствие умира мистериозно.

Актьорският състав на Limitless бих го свел до Джейк МакДорман (Greek), който влиза в ролята на Браян, Карпентър, която споменах, и Мери Елизабет Мастротонио, която влиза в ролята на началник на отдела. Всичко друго е пълнеж, който не прави никакво впечатление.

Важното и хубавото от този пилотен епизод е цялостната обстановка и визуалните ефекти. Всичко е запазено от филма и носи неговия дух. По чудесен начин отново са ни представили графиките в главата на героя и начина му на мислене. Вече тук е добавен и забавен разказвателен елемент от самия Браян.

Формулата е позната до болка, но виждаме доза свежест и кадърни актьори, които могат да разплетат една интересна история. Все още не знаем кой е създал хапчето. Това си е достатъчен материал за цял сезон. Доволен съм от пилотния, определено ще му дам шанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 13 =