Quantico

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

8

Сполучлив

Firstlook: Quantico

След края на този пилотен епизод имам чувството, че съм гледал епизод на How to get away with Murder… Не е задължително това да се приема като критика, но просто сходствата са доста. И въпреки предното изречение, не ми пречи да кажа, че премиерният епизод на Quantico беше страхотен. Страшно много ми допадна!

Още от първия кадър ни представят Алекс Париш – млада дама, която преценява изключително добре хората и има забележителни наблюдателни способности. След което ни въвеждат в ядрото на сериала – легендарната база за обучение към ФБР в град Куантико. Виждаме и редица образи, които се присъединяват към младата Алекс, и всички те са бъдещи агенти на ФБР. Запознаваме се и с техните ръководители, което е още една голяма препратка към How to get away. Може би най-важното нещо, което не споменах, е, че подобно на HTGAWM, и тук има реално време и връщане назад чрез флашбекове. Епизодът започва с грандиозен взрив на гарата и нашата героиня, която оцелява като по чудо. Е, продължаваме паралелно да виждаме и двете времеви линии. По-интересната (поне за момента) е тази от началото на обучението и всичко, което се случва в академията. Действието се движи доста бързо и нито за миг не те оставя отегчен.

Актьорският състав на Quantico е доста интересен и сполучливо подбран. Младата актриса Приянка Чопра, която се превъплъщава в главната героиня, е бивша мис и известна Боливуд звезда. Джош Хопкинс (Cougar Town) пък е в ролята на един от ръководителите на проекта. Другите млади бъдещи агенти са съответно Джейк Макуалин (Believe) в ролята на Райън Буут, Тейт Елингтън (The Mindy Project) е Саймън Ашър, Греъм Роджърс (Revolution) е Кейлъб Хаас, а пък Ясмийн Ал Масри (Crossbones) е може би най-интересният образ от обучаващите се, който тепърва ще видим как ще ни представят допълнително.

Ако си търсите нещо заплетено и нещо, което да ви кара да раздвижите застоялите мозъци, гледайте Quantico и преценете дали това е вашият сериал. Лично мен ме спечели моментално.

Феновете на How to get Away with Murder ще са най-доволни от този сериал, защото вече имаме два сходни сериала с добра идея, кадърна реализация и една печеливша формула. Но, разбира се, това не значи, че другите няма да харесат сериала, дори напротив – смятам, че Quantico ще се хареса на страшно много хора и ще бъде един от хитовете през този нов телевизионен сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − 6 =