Летният тв сезон приключи преди месец. Кое обаче (не) си заслужаваше през изминалия сезон.

Първата част от поредицата може да прочетете тук, втората – тук, третата – тук, четвъртата – тук, петата – тук, шестата – тук, седмата – тук, осмата – тук, а деветата – тук.

Falling Skies (5-ти сезон, завършен) – Винаги като видиш series finale (финал на дългогодишен сериал) си е нещо емоционално и тъжно, до някаква степен. Е, въпреки че през годините имах немалко упреци към сценаристите на сериала, накрая, признавам, беше ми тъжно и носталгично. Приятни 10 епизода на този финален сезон. Имаше си ги тъпите сцени и тук, но като цяло приключиха историята по приличен начин. Да, беше по малко захаросан и наивен начин, но все пак успяха да запазят духа на сериала и да направят финал в стила на всички епизоди. Идеята за Кралицата не беше лоша, но, предполагам, че тази идея е дошла впоследствие, защото сякаш тя им беше начинът да успеят да завършат всичко по-бързо. Далеч съм от мисълта да нарека сериала култов и велик, но все пак си имаше своите достойнства и успяха в идеята да изградят дългогодишен сериал с развити образи и да задържат вниманието на зрителите. Адмирации за това, очаквам с интерес какво друго са подготвили от TNT.

Mr. Robot (нов, нямам представа каква е съдбата му) – Тук може да видите впечатленията ми от пилотния епизод. Почти няма какво да добавя – страхотни послания, страхотна актьорска игра от Малек и чудесни и различни 10 епизода. Идеята е свежа и уникална и най-важното е, че им се получи всичко – имаше мистериозен елемент, имаше напрежение, имаше добър сценарий, имаше страхотни диалози и изобщо реплики… Все неща, посредством които може да кажеш, че един сериал е изключителен и запомнящ се. Би било абсурдно да не бъде подновен. Да, не се славеше с грандиозни рейтинги, но все пак е летен сериал. Надявам се да видим нови епизоди.

Tyrant (2-ри сезон, нямам представа каква е съдбата му) – И тук, както при The Last Ship виждаме драстично качване на нивото на епизодите. Доста по-добър сезон от първия. Вече изключително дразнещият акцент е на заден план, свикнали сме с него и се наслаждаваме на епизодите. Добро развитие на историята и истински интересни решения на сценаристите. Имаше немалко силни сцени и им се получи добре сезонът. Дори и финалът беше сполучлив и в тон с епизодите. Дано има нов сезон, бих го гледал, определено.

Extant (2-ри сезон, нямам представа каква е съдбата му) – Учудващо му дадох шанс и загледах новия сезон. На светлинни години от първия! Най-важната разлика е, че Вишнич си замина след първия епизод… Какво по-хубаво от това? Историята най-накрая получи някакво развитие и ни показаха интересни епизоди. Страшно добре завързаха историите на Хибридите, Хюманикс и хората. Да, все още си ги имаше дебилните и глупави решения на героите, но в този сезон бяха сведени до минимум. Рядко се случва, когато сериал има ужасен сезон и аз съм се насилил да го изгледам, да му дам нов шанс и това да е за добро. Радвам се, че тук се случи, бих гледал още епизоди. Определено.

Masterchef (6-ти сезон, подновен) – Страхотен сезон! Вече тук имахме и ново име в журито – Кристина Тоси, която внесе малко свежест. Джо липсваше в някои моменти, но се получи приятно разнообразие. Участниците бяха изключително шарени и интересни. Заради това и се получи добър сезон. В някои моменти оставаш изумен от нещата, които ти представят – визуално убийствени неща, които само може да предполагаме колко ненормално вкусни са. Хубави 20 епизода.

Zoo (нов, нямам представа каква е съдбата му) – Като върна назад времето след 3-ти, 4-ти епизод, дори имаше момент, в който препоръчвах сериала… След 7-ми (там някъде) нещата тотално се преобърнаха. Идеята е добра, реализацията до един момент беше добре, след което дупките в сюжета с всеки нов епизод се утрояваха. И да, спойлери няма как да няма, тъй че внимавайте. Уж държанието на животните беше породено от пестициди и други химически вещества, след което се оказва, че така и така ще стигнат до това положение, а веществото само е ускорило процеса… след което се оказва, че си предават това поведение… след което се оказва, че прословутата Майка-клетка (с която направиха уж лекарство) не е единствена и видиш ли не е проблем от компанията да дадат нова, след като наличната беше унищожена… Абсурдите станаха прекалено, прекалено много. Отдавна не бях виждал сериал сам да се закопае за толкова кратко време. Сценаристите тотално оплескаха неща и ако стане чудото и е подновен, никакъв шанс да загубя още 40 минути от живота си. Препоръчвам и на вас да не го правите.

Hell on Wheels (-5ти сезон, другата част от сезона лятото 2016г.) – За съжаление, тази част (до 7-ми епизод включително) на финалния 5-ти сезон (другата част ще видим през 2016 година) е разочарованието на телевизионния сезон за мен. Да, Supernatural направиха поредния абсурдно слаб сезон, но тук всичко вървеше прекрасно до началото на този сезон. Смяната на страните и отиването на Кълън при Хънтингтън беше умел ход на сценаристите, но грандиозно окалпазен. Липсата на познатите лица в доста от епизодите оказа влияние и нивото падна драстично. Нито китайската история с Мей и баща ѝ, нито взаимоотношенията между Ченг и Бохенам бяха сполучливо направени, даже напротив – бяха скучни и безинтересни. За първи път заспивам на епизод на този сериал… И то неведнъж. Дано догодина видим едни интересни финални епизоди и един качествен финал, защото любимият сериал го заслужава.

Dominion (2-ри сезон, нямам представа каква е съдбата му) – Изключително съм доволен от факта, че миналогодишните летни нови сериали правят бум тази година и сцепват с новите си епизоди. Е, Dominion не отстъпва – много по-добър втори сезон и добро преплитане на историите. Джулиан, Бейтс, Тъмнината, Луцифер… Все добри решения на сценаристите и по-важното – успяха да ги реализират по кадърен начин. Финалът беше доста мистериозен и породи доста въпроси. С кеф бих гледал нови епизоди.

The Strain (2-ри сезон, подновен) – Ах, колко много ме израдваха тези епизоди! Не бих казал, че този е по-добър от предния, но е на същото високо ниво. Вкарването на някои нови образи още повече раздвижи нещата и им се получи. Не съм чел книгите, но за мен епизодите са страхотни и най-накрая има един вампирски страхотен сериал. Да, предполагам, че ще има недоволни, че това „не е като в книгата“, но като човек, който е безпристрастен – обстановката, сценарият, цялостният вид на сериала са на светлинни години от другите посредствени продукции. Хич не съжалявам за докторката, честно казано. Ще видим как ще завъртят и там нещата, но трябваше някой от тях да бъде свитнат. Но иначе, очаквам с нетърпение новите епизоди.

Впечатленията ми за Marco Polo, Hannibal, Penny Dreadful и The Following ще ги вмъкна някъде в новите статии за настоящия сезон. Тотално изостанах с гледането им.

Загледах и Sex & Drugs & Rock & Roll, но (учудвам се, че и толкова издържах) след 6 епизода, на седмия казах „стига“. Тотално безинтересно нещо… Нито хумор, нито актрьорска игра, нито нищо. Наистина се учудвам как загубих 120 минути от живота си, но го отдавам на това, че бяха по 20 минути епизодите и аз имах крещяща нужда от комедиен сериал за лятото. Тъпотийка неземна се оказа това. И за пореден път се убедих, че не харесвам Денис Лиъри.

И туй то – над 60 сериала и това е финалната част от моите впечатления за стари и нови сериали. Надявам се, че по някакъв начин тези статии са ви помогнали и ви е било итнересно да видите и друга гледна точка. Сезонът беше добър – имаше слаби моменти, имаше своите силни.

Новият сезон вече набра сила и очаквайте нови статии за новите сериали, както и за новите сезони на старите.

  1. Редовен

    На мен Dominion пък не ми хареса в този сезон. Нещо не му схванах идеята явно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − five =