Second Chance

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

5.3

Поредния

Firstlook: Second Chance

Сериалите за супергерои са базирани предимно на съществуващи комикси. Голямото количество такива проекти показва, че вероятно се харесват на аудиторията и в момента това е „модата“. Чудно за мен е как от FOX създават още един уж „оригинален“ сериал, който отново е с познатата формула – полицай, занимаващ се с обикновени случаи, и всичко това с щипка фантастичен елемент. Да, Sleepy Hollow, Almost Human, Minority Report, New Amsterdam… Все подобни сериали. Защо не се опитат да измислят нещо по-оригинално е непонятно за мен. След като изгледате пилотния епизод на Second Chance, веднага ще се сетите за филма на Райън Рейнолдс и Бен Кингсли – Self/Less.

Историята в Second Chance се завърта около бившия шериф Джими Причет (изигран първоначално от Филип Бейкър Хол, The Insider), който се е оттеглил от шерифството преди 15 години, когато е избухнал корупционен скандал. Сега той е 75-годишен старец, който е сърдит, пие от сутринта и е бил ужасен баща на своите две деца. Сина му Дювал (Тим Декай, White Collar) е агент от ФБР, а дъщеря му е последвала неговия пример – пие доволно много. Старецът попада на конспирация и бива убит, но нещата са инсценирани, за да изглежда така, че е самоубийство. През това време се запознаваме и с двамата близнаци Мери и Ото Гудуин (изиграни от Дишад Вадсария, Greek, и Адир Калян, Rules of Engagement), които са може би най-интересните образи в този сериал. Те са милионери и са начело на една от най-успешните компании в света. Те са изключително близки, като дори са си измислили собствен език. Мери е стъпилата на земята и управлява компанията, докато Ото е гения, от който идват идеите, но пък е емоционален и асоциален. Оказва се, че Мери е болна и двамата са предприели опити да измислят начин, с който да успеят да я излекуват. А нашият човек Джими има рядка генетична аномалия и е перфектен да участва в техния експеримент. Така става, че те успяват да съживят Джими, като той е в разцвета на силите си (вече изигран от Робърт Казински, Pacific Rim), та дори е придобил по-голяма сила. Той си спомня всичко и е решен да помогне на своя син да разплете конспирацията, в която се е замесил. Мери започва лечение с кръвта на Джими и се предполага, че това ще ѝ помогне да пребори тежката болест.

Учудващо е, че в този пилотен епизод не видяхме каква би била основната идея на Second Chance. Видяхме един човек, който разреши даден случай. Съмненията ми са, че точно това и би било ядрото на сериала – различни случаи и разрешаването им. Да, ще има сцени със сина му (абсурдно е как не можеш да познаеш баща ти, дори и той да е 30 години по-млад), дъщеря му и внучката му, но като цяло не очаквам нещо по-специално да видим. Героите на близнаците са интересни и се надявам поне там да ни покажат нещо по-интересно.

Актьорите като цяло са една идея по-добри от масовите в такъв тип сериали. Правят хубаво впечатление и се справят доста кадърно.

Не съм сигурен дали ще му дам още един шанс, но реално си го заслужава. Пробвайте, може и да ви хареса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − ten =