Criminal Minds Beyond Borders

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6

Обещаващ

Firstlook: Criminal Minds Beyond Borders

В интерес на истината Criminal minds е любимият ми криминален сериал. Харесва ми начина, по който залавят серийните убийци чрез подробен поведенчески анализ. Екипът от профайлъри на ФБР „влизат“ в умовете на техните UnSubs (неизвестни субекти) като изучават психиката им, навиците им, жертвите им, комфортните им зони и по този начин определят следващата им стъпка.

През 2011 г. беше първият опит за спиноф – Criminal Minds: Suspect Behavior, който обаче не последва успеха на първоизточника и беше прекратен след само 13 епизода. Гледах първите няколко серии, но не беше интересен по никакъв начин и не се учудвам, че е спрян.

Вторият спиноф Criminal Minds Beyond Borders е много вероятно да е по-успешен от първия. Това е така, защото са разчупили сюжета без да забравят основната идея – отново имаме агенти на ФБР, разследващи криминални престъпления, но този път на международно ниво. Сериалът започва с факта, че над 68 милиона американци всяка година напускат сигурните граници на САЩ. Ако нещо се случи с някой от тях, с това се заемат нашите главни действащи лица, т.е. Международния отряд за бързо реагиране, който се състои от командващия агент Гарет, антрополога Клара Сийгър, Матю Симънс, Мей Джарвис и Ръс Монтгомъри. Със сигурност ще научим повече подробности за всички тях в следващите епизоди и ще опознаем както силните им страни, така и техните слабости. Засега знаем, че работата им е да се отзовават при проблеми с американски граждани на всяко кътче по земята. Няма как да пропуснем играта на опитния актьор Гари Синийс (познат от „От местопрестъплението: Ню Йорк“), който се чувства като в свои води в Criminal Minds: Beyond Borders в кожата на агент Гарет.

Голямото преимущество на Criminal Minds Beyond Borders е, че всеки епизод ще се развива на различно място по света, което предлага една свежа смяна на пейзажа. Това също предполага сблъсъци между култури, религии и нрави. Тук много трябва да внимават как ще представят различните държави, защото може да загубят голяма аудитория извън границите на щатите. В първата серия действието се развива в Тайланд. Случаят, който ги отвежда там, са две американки, заминали като доброволци във ферма в близост до Банкок. Те изчезват в полунощ на миля от фермата в посока Банкок, заедно с момче, с което са се запознали там. Следва разследване в духа на криминалните сериали със следване на улики, разговори с предполагаеми заподозрени и (в духа на Criminal Minds) изграждане на профила на UnSub.

До тук имаме познат сценарий с нови лица на нови места. Предвид оригиналния Criminal Minds, който е гледан и харесван вече 11 години, както и останалите криминални продукции на малкия екран, сценаристите и режисьорите на Beyond Borders ще трябва да се постараят да задържат вниманието на зрителите със заплетени случаи, добра актьорска игра и интересни сюжетни линии. Предчувствам, че занапред в Criminal Minds Beyond Borders ще се сблъскаме с богата палитра психопати, социопати, шизофреници и всякакви ненормални. Първият епизод определено грабна интереса ми и ще проследя в чии граници ще ни отведат следващите серии.

автор: Nymeria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × four =