The Family

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

4.1

Безличен

Firstlook: The Family

По принцип сериалите, които истински обожавам, са тези, които разгръщат една история в различните епизоди. Да, гледам немалко сериали, които имат отделни случаи в епизодите и части от основната идея. Истински интересните и грабващи са тези, които те спечелват с идеята си и с разплитането на главната идея. Е, в пилотния епизод на The Family са направили опит да ни загатнат за някаква такава история. Няма да има разсейващи елементи, а една история в различните епизоди.

След като изгледах пилотния епизод, първото, за което се сетих, беше Secrets and Lies от предния телевизионен сериал.

Историята в The Family се завърта около семейство Уорън. Веднага ни показват какво се е случило преди 10 години – те губят сина си, след което съседът им е осъден за убийството му. Майката има успешна кариера като политик, дъщерята работи за нея, а другият син е пропаднал пияндурник. Бащата е най-безличен, но ще видим и още от неговия образ. Всичко се променя, когато синът им се появява и се вижда, че не е убит. Другото, за което се сетих, беше за The Returned, защото, подобно на него, така и тук има някаква мистериозна нотка за това какво се е случило през това време с момчето. Та дори и за това дали той наистина е същият човек.

Актьорският състав на The Family ми беше тотално безличен. Никой не можа да се отличи и да изпъкне с каквото и да е. Актьорите са познати от редица други телевизионни проекти. Реално никой не те накара да му съчувстваш или изобщо да ти запука за него.

Такъв тип сериали трябва веднага да те грабнат и да ти представят доста неща в пилотния си епизод. Трябва да се загатнат почти всички сюжетни линии, които биха могли да съществуват, и да ни накарат да искаме още епизоди. За добро или зло в The Family не се получава така. Доста постен пилотен епизод, с доста клиширана история. Загуба на дете, която довежда до разпадане на семейството – родителите се развеждат, другите деца са тотално сбъркани. Виждали сме го в прекалено много други такива проекти.

Все пак този пилотен епизод успя да подразни съвсем малко интереса ми заради сцените със сестрата на малкия накрая, мъжът на бензиностанцията и сцената с тортата. Но не стигат, за да му дам шанс за още епизоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − seven =