star

Цялостна оценка на пилотния епизод

6.5

Следващия Empire

Firstlook: Star

Принципно се кефя на филми и сериали с изпълнения на песни от главните актьори. И не, не говоря за стандартните мюзикъли. Е, новият проект на FOX – Star е точно това – музикален сериал, в който често ще слушаме песни. Този проект идва от Лий Даниълс, създател на хитовия Empire. Съмненията ми са, че това ще се превърне в по-малкото братче на Empire и ще се понесе на вълната на успеха на хитовия сериал. От самото начало се виждат неща, които са сходни и обстановката е почти идентична.

Докато в Empire наблюдаваме нещата откъм лъскавата част на музикалните продуценти, то в Star всичко се завърта около Стар (в ролята е Джуд Деморест, Dallas) – млада тийнейджърка, която е израснала в приемни семейства и още от малка е разделена със своята сестра. Тя е убедена, че тя и сестра ѝ ще успеят да сбъднат мечтите си и ще пробият в музикалния бизнес. Тя се запознава по интернет с Александра Крейн (в ролята влиза Раян Дестини, Low winter Sun), която се опитва да излезе от сянката на своя известен баща (в ролята е не кой да е, а умопомрачителният Лени Кравиц!), който е музикант. Тя не е откровена със Стар и за момента се представя за едно обикновено момиче от заможно семейство без да споменава кой е нейният баща.

В пилотния епизод Стар намира своята сестра (в ролята е Британи О‘Грейди, The Messengers) и ѝ помага да се измъкне от отвратителната обстановка, в която живее. Трите девойки се озовават в дома на кръстницата на сестрите – Карлота Браун, която е изиграна от Куйн Латифа (Taxi NY).

Сами се досещате накъде отиват нещата и какво би било ядрото на Star – историята на някой, който е бил на дъното и има само своите мечти и е решен на почти всичко, за да успее в този жесток свят. Всичко това ще е гарнирано с голяма доза драма – още от самото начало виждаме състоянието на малката сестра, която години наред е била сексуално насилвана и се е обърнала към наркотиците и алкохола. На лице са и тайните, които леко по-леко ще изплуват наяве относно майката на сестрите и взаимоотношенията ѝ с Карлота, както и тяхното минало с героя на Бенджамин Брат, който ще се опита да бъде мениджър на новата група.

Актьорите не са нещо особено, въпреки че Деморест е адски красива и много харизматична. Това е единственият образ, който си заслужава. Поне за момента.

Историята на Star не е нещо невиждано, та дори е до болка изтъркана. Музиката прави горе-долу добро впечатление и им се получават нещата в този епизод. Предполагам, че със стечение на епизодите и израстването на новите изпълнителки ще слушаме нови и още по-добри изпълнения.

Ако сте фен на Ар енд Би (звучи тъпо, но е най-лесно разпознаваемо това съкращение) музиката и Destiny’s Child е една от любимите ви групи, това е сериалът за вас. Ако сте се изморили от гето обстановката и (не, не съм расист) и не ви се гледа „черен“ сериал (защото тук мисля, че от 15 човека може би 2-ма ще са от нашата боя), изобщо не го започвайте. Разговори от типа „Какво искаш от мен, кучко?!“ и т.н. ще са постоянно явление тук.

Аз съм от вторите хора и приключих с този сериал. Предполагам, че ще е успешен, но просто не е за мен. Ако ви хваща окото, давайте смело и му дайте шанс.

  1. gopeto66

    Определено е малко по-слаб от „Империя“, но все пак ще му дам шанс. Ще се гледа 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 1 =