six

Цялостна оценка на пилотния епизод

4.5

Безличен

Firstlook: Six

History ни представят нов сериал, този път посветен на елитен екип Морски тюлени.

 

Историята в Six се завърта около екип Делта 6. Още в първите минути ставаме свидетели на акция по издирването на известен терорист. Доста кадърно заснети кадри, които ни пренасят в Близкия изток. Запознаваме се с екипа – набожния Беър (в ролята Бари Слоун, Longmire), бунтарят Колдър (в ролята Кайл Шмид, Being Human), Буда (в ролята Хуан Пабло Раба, Narcos), за който семейството е над всичко, и техния лидер Ричард „Рип“ Тагард (в ролята Уолтън Гогинс, Sons of Anarchy). Рип е толкова обсебен в залавянето на терориста, че в някои моменти не е на себе си. Виждаме и бруталното убийство на невъоръжен цивилен. Това е и повратна точка за екипа.

Прехвърляме се 2 години напред и виждаме, че Рип вече не е войник и е в частния сектор. Беър обвинява за това Колдър, който просто е казал истината.

Така се получава, че покрай работата си в частния сектор Рип е заловен от хора на Боко Харам (терористична групировка, която действа в Африка). Нямам идея дали всичките 8 епизода ще са фокусирани върху спасяването на Рип, но нещата вървят натам.

Предполагам, че създателите на Six са искали да ни представят няколко образа, за които да ни пука и да ни държат в напрежение в различните бойни сцени. Сцени, които няма да бъдат толкова много, съдейки от пилотния епизод. Навярно ще се заложи на самите образи и взаимоотношенията им.

Six не успя да ме грабне. Всички образи са плоски, без никакво задълбочаване. История почти нямаше в този пилотен епизод и почти нищо не се случи. Действието е доста тромаво и скучно.

Актьорският състав в Six е стандартен и с нищо никой не блести. Гогинс ми е безкрайно антипатичен и няма как да се получат нещата. Феновете на Синовете (Sons of Anarchy) веднага ще познаят Винъс (образа му в сериала) и ще се сетят за онези запомнящи се появи. Там си свърши работата прекрасно, но тук и в някои други проекти е безкрайно зле.

Six прави препратки към The Shield и The Wire, но чисто визуално, всичко друго е на толкова далечно ниво, че база за сравнение няма. Това, че са само 8 епизода би ме накарало да си пусна още един. Може да ме изненадат и да завържат нещата. Засега обаче Six е тотално безличен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two + 2 =