American Gods

Фентъзи драмата American Gods по романа на Нийл Геймън ще дебютира на 30 април по Starz.

Сценарият на пилотния епизод е дело на Браян Фулър (създател, сценарист и продуцент на Hannibal) и Майкъл Грийн (продуцент и сценарист на The River). Геймън, Фулър и Грийн ще бъдат и изпълнителни продуценти на American Gods.

Романът American Gods от 2001 година е преведен на над 30 езика и е носител на редица награди като „Хюго“, „Небюла“ и награда „Брам Стокър“ за най-добър роман. „Американски богове“ представлява смес от действителни факти от историята на Америка, фентъзи и разнообразни нишки от древна и по-нова митология. Историята разказва за Шадоу, мъж с минало, който обаче не иска нищо друго, освен да живее спокойно с жена си и да не се забърква в неприятности. Докато не научава, че тя е загинала в ужасна катастрофа. Той тръгва за погребението и самолетът е разтресен от силна буря, а някакъв човек на седалката до Шадоу му се представя като господин Уензди и знае за него повече, отколкото е възможно. Непознатият предупреждава Шадоу, че се задава много по-голяма буря. И от този миг нататък вече нищо няма да бъде същото…

В American Gods участват Рики Уитъл, Емили Браунинг, Криспин Глоувър, Пабло Шрайбер, Иън Мъкшейн и други.

Още отсега критиците са влюбени в новия проект и го определят като „красива бъркотия“ и „подобаващо мрачен“. В Metacritic е оценен с резултат 87 от 100 и с титлата „всепризнат“. В Rotten Tomatoes има 89% рейтинг със средна оценка 9 от 10.

Припомняме ви, че слухове за сериала вървят от 2011 година, когато HBO разработваше адаптацията, а продуцентската компания бе Playtone на Том Ханкс. Тогава дори се говореше за шест сезона по десет епизода, всеки сезон трябваше да струва на телевизията приблизително 35 до 40 милиона долара, а за режисьор бе обявен Робърт Ричърдсън. Премиерата се очакваше в края на 2013 година. Това така и не се случи. През лятото на 2014 от Starz обявиха, че ще разработят проекта съвместно с FremantleMedia.

  1. RealFan

    Сериала е невероятен. Определено ще се гледа. 1вия епизод беше изключително добър.

  2. Gopeto66

    Аз имам големи очаквания. Чакаме премиерната дата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × one =