100 епизода Shameless

Надали напоследък друг сериал е по-необуздан в историите, които разказва. Надали друг сериал толкова брутално разбива стереотипи с всеки свой изминал епизод.

Shameless не е перфектната комедия, даже не е комедията за всяко око. Като че ли повече му приляга да е драмедия (драма+комедия). Сериал, който толкова дълбоко засяга проблеми на обществото като алкохол, наркотици, изневяра и други криминални прояви, не може да бъде комедията, която чакаме да ни разсмее с всяка реплика. Може би и затова сериалът често предизвиква полярни емоции.

Със сигурност Shameless не може да бъде описан с няколко красиви метафори, възхваляващи същината му. Трябва да си готов да вникнеш в смисъла на засегнатите проблеми и истории, за да можеш да предадеш видяното на следващия фен. А истинските фенове на Shameless го следят вече 100 епизода.

Да, този текст е посветен на предстоящия празник – 30 септември (другата неделя), когато сериалът ще излъчи своя стотен епизод. През тези неусетни 100 епизода на моменти може би втръсваше, но някак успяваше да бъде все така актуален. Актьорите и техните герои пък израснаха буквално пред тв зрителите. Доста ценно е да проследиш този преход. А Уилям Мейси (в ролята на Франк) буди едновременно възхищение и отвращение. Колко актьори може да се похвалят със същото?

А ти все още ли не си гледал епизод 1-ви?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 1 =