The Walking Dead – Ново начало, нов свят и нови опасности

Ново начало, нов свят и нови опасности – започна деветият сезон на един от най-хитовите сериали. Това е и последният сезон на Андрю Линкълн като Рик Граймс в The Walking Dead.

Първият епизод, озаглавен “Ново начало”, ни срещна с познатите герои година и половина след края на кървавата война срещу Нигън и Спасителите. Петте общества се опитват да живеят заедно и да си помагат, но това не се нрави на всички – все пак Нигън е отговорен за смъртта на десетки хора от всяко от обществата, които сега трябва да живеят с някогашните му последователи.

И изглежда това ще бъде фокусът и основният конфликт на сезона – вероятно няма да срещнем нов злодей, поне до втората половина на сезона, а ще наблюдаваме разрастването на конфликта между Рик, който иска да създаде дълготраен мир и съюз между обществата и Маги, която не е съгласна с подхода му.
Всъщност именно промяната, която настъпи в Маги, е най-вълнуващата част от новия сезон. Младата жена, която беше лишена от възможността да отмъсти за съпруга си, сега е станала мрачна, решителна и непоколебима. Колко много се е променила се разбира в последните минути на епизода, които със сигурност ще изненадат публиката.

Заглавието “Ново начало” е изключително подходящо за първия епизод на този сезон, тъй като оставаме с усещането, че наистина започва нещо ново. Причината за това е, че дългогодишният шоурънър Скот Гимпъл беше заменен от Анджела Канг.

Зрителите ще забележат, че интрото, което като остана почти непроменено през последните 8 години, вече е съвсем различно. Новата анимация създава усещане за комикс, което е препратка към първоизточника на историята – графичните романи на Робърт Къркман. Интересно е още и това, че заглавието, което със всеки следващ сезон ставаше все по-разложено, вече е обрасло с трева. Малък, но любопитен детайл, напомнящ ни, че когато ги няма хората, природата вирее на свобода.

Чудесно начало на един сезон, който обещава да е по-добър от предишния. Само едно обаче ми липсваше и чакам с нетърпение – да видим отново Джефри Дийн Морган в ролята на Нигън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 5 =